Toplam 6 adet bloktan oluşan site yönetimi katı yakıtlı kalorifer sistemi ile merkezi olarak ısınmaktadır.
Bu bloklardan bir tanesi kendi apartman yönetimi olarak karar alıp, merkezi ısınmadan ayrılıp doğalgaz kullanımına geçebilirmi?
Printable View
Toplam 6 adet bloktan oluşan site yönetimi katı yakıtlı kalorifer sistemi ile merkezi olarak ısınmaktadır.
Bu bloklardan bir tanesi kendi apartman yönetimi olarak karar alıp, merkezi ısınmadan ayrılıp doğalgaz kullanımına geçebilirmi?
Yönetim planınız her blok için ayrı ayrı olmadığı sürece toplu yapılarda münferid değişikliğe gidilemez.
epey eski bir konu aynı sıkıntı ile muzdaribiz.... 3 apartman halinde ısınma merkez , apartman giriş çıkış yerleri birbirinden bağımsız her apartmanın, site yöneticisi gelecek doğal gaza merkezi yapacağız diyor biz apartmanca tamamı 10 daire ve diğer apartman sakinlerinde de ferdi çekilmesi taraftarıyız.... bu sonunun üstesinden nasıl gelebiliriz... bide bu yönetim planından bahsetmişsiniz bu yönetim planını ilk başta kim tarafından oluşturulur - oluşturulmuştur ? ve bu yönetim planı üzerinde alınmışsa değiştirme gibi durum nasıl olabliri ???
Hocam tapuda tescilldir diyorsunuz şimdi tapuya baktım öyle bir ifade yok veya tapu kağıdımızda nasıl bir ifade olması lazım ?? tapuda edinme sebebi kısmında tamamı a kişi : TURGAY kızı adına kayıtlı iken b : ramazan oğlu adına satış ve ipotek işleminden.
YÖN.PLANI : YÖNETİM PLANI
Bu şekilde yazıyor ??
5/4 lik çoğunluk toplantıya gelenler çoğunluğu mu kabul edilir yoksa hepsinin bir fiil katılması lazım... vekalet le bu iş olabilir mi ?? apartmandaki 3 daire sahibi kiraya vermiş başka bir ildeler toplantıya gelme gibi durumları söz konusu değil ?
Yönetim planı tapudan bağımsızdir. Ekidir. Gidip 20 lira verirseniz sureti çıkar. Değişmesi için özel gündemle toplanır bu konuyu oylarsınız. Toplam 50 bağımsız varsa 40 bağımsız değişmesi yönünde ot kullanmalıdır. 634 s kmk nuna bakabilirsiniz. Oy sayıları ile ilgili kanunun göstereceği sınırlamalar vardır. Mesela merkezi ısıtmadan bireysele geçeceğiz derseniz oy birliği gerekir. Yani tüm bağımsızların sahiplerinin evet demesi gerekir.
Vekil tanımları iki türlüdür. Basit vekalet ile basit konuların kararı alınır. Borçlandırıcı işlemler için noterden düzenlenmiş özel vekalet gerekir. Bununda takibi toplantıda divan başkanlığınca yapılır. Bunu vekalet verecek katmaliklerine net bir şekilde anlatmalısınız.
Öncelikle site yönetimlerinde blok kendi işlerinde bağımsız site ortak işlerinde site yönetimine bağlıdır. Acizane düşüncem ısınmada blokları önce bağımsızlaştırın. Her blok kendi karar verecektir diye. Böylece kendi bloğunuzda bireysel kombiye geçişiniz daha kolay olur. Site yönetimini iptal edemeyebilirsiniz. Çünki tek bahçe, ortak otopark gibi noktalar sizi bağlar.
Doğalgaza geçme gibi bir durum olursa yeni bir yatırım olacaktır. Bu karar alınırken bu ayrışmayı daha kolay yapabilirsiniz. Al ver mantığı yani.
evet hocam bu daha mantıklı olabilir.... blokların yarılma konusunda yine 5/4 çogunluk değil mi hocam ??? ama bu bilinirki bu tür toplantılara çoğu kişi gitmez... ama biz apartmanca 10 daire kesinlikle katılacağız toplantıya katılanlardan blokların ısınmada bağımsızlaştılması olayında gelenlerden salt çoğunluk sağlansa da olabilir mi ??