merhabalar ben üniversite mezunuyum ve martta askere gideceğim evliyim ve çocuğum var ailemin maddi durumu kötü çok borcum var icralık aileme yani eşime maaş bağlanma olasılığı var mı?varsa bu maaş ne kadardır?teşekkürler
Printable View
merhabalar ben üniversite mezunuyum ve martta askere gideceğim evliyim ve çocuğum var ailemin maddi durumu kötü çok borcum var icralık aileme yani eşime maaş bağlanma olasılığı var mı?varsa bu maaş ne kadardır?teşekkürler
Kaymakamlığa ve Belediyeye başvurarak ,gerekli şartları taşıyıp taşımadığınız hakkında bilgi alınız.
sayın bursalı16
askere gideceğiniz zaman askerlik şubenize durumu anlatın.. size bir kaç belge verecekeler.. bu belgelerin bazı devlet kurumları tarafından bazı yerleri doldurulması lazım. bulunduğunuz mahalle muhtarında fakirllik belgesi alacaksınız.bu belgeleri hazırladıktan sonra kaymakamlık size karar belgesi verecek.. bu belge ile askerlik şubesinden bakmakla yükümlü olduklarınız eşiniz çoçuklarınız anneniz ve babanız için sağlık karnesi alabilirsiiz.bu karne sahipleri askeri hastahanelerden her türlü sağlık hizmeti için ücret ödemeden faydalanabilirler...
ayrıca kaymakamlık ve belediye başkanlığına asker olduğunuzu veya olacağınızı gösterir belge ile birlikte müracaat ederseniz size yakacak yardımı ve ailenize aylık maaş bağlarlar.bu rakam 100 tl den az olmamakla birlikte değişiklik gösterebilir...
fakat sağlık karnesi çıkartmanız için sizin eşinizin anne veya babanızın yeşilkart ssk bağkur gibi sosyal güvencelerinin olmaması gerekmektedir aksi takdirde sağlık karnesi bu hak sahiplerine verilmez..
hayurlı tezkereler
4109 s. kanunun 1 maddesi askere gidenlerin usul ve furuna(2mad) ailesine yardım yapılır bu yardım askerin hizmete alındıgı tarihten başlar terhisini takibeden 15 gün sonuna kadar devam eder ve yardım içinde 3 maddeye göre il ve ilçelerde belediyeye/belediye encümeni karar vermmekte köyde ise köy ihtiyar meclisi bk. ilgili kanuna