Satın alacağım daire tapu kaydında depo olarak geçiyor
Selam Arkadaşlar
Konut kredisiyle bir daire satın alacaktım tapu fotokopisini istedim tapuda daire olarak değilde depo olarak geçiyor ama bu binanın yapıldığı ilk andan beri orası daire
şimdi sormak istediğim şu konut kredisine başvurduğum banka oranın mesken olarak kullanıldığını ispatlamamı istedi ve elektrik,su aboneliği ve emkal beyannamesini istedi ayrıca ekspertizde mesken olduğunu onaylarsa kredi alıcam. Ama sonrasında bi problem olurmu yani depo kaydını meskene çevirebilirmiyiz. Bundan sonrası için başımız ağrırmı ilerde bu daireyi satmak istersem sıkıntı olurmu.
Teşekkürler
Cevap: Satın alacağım daire tapu kaydında depo olarak geçiyor
Düşünceme göre, bankanın tapu kaydında ''depo'' vasfında yer alan taşınmazın mesken olarak kullanıldığına inandırılması sadece, karşılıklı tarafları bağlayan kredi sözleşmesi hükümleri çerçevesinde değer ifade edecektir. Halbuki, resmi tapu kaydında ''depo'' vasfında görülen taşınmaz, her ne kadar daire görünümünde olsa da oturma ruhsatı ve onaylı projesi olmadığından kaçak niteliğindedir. Bu taşınmazdaki ruhsat ve proje eksikliklerini gidermeniz gerekmektedir. Aksi halde sadece bir daire değil; bir depo satın almış olursunuz. Daha sonra , satmak istediğinizde de alıcı sizden bir daire değil, bir depo satın almış olur. Elbette bir depo ile bir dairenin ekonomik rayiç bedelleri farklılık arz etmektedir.Hiç kimse, depo olduğu aleni kayıtlarda geçen bir taşınmaza bir daire parası vermek istemeyecektir.
Cevap: Satın alacağım daire tapu kaydında depo olarak geçiyor
Selamlar;
Benim aldığım ev oturma ruhsatlı depo geçmektedir acaba bunu meskene cevirebilirmiyim