-
Yetki itirazı
arkadaşlar eşime açmış olduğum haysiyetsiz hayat sürme davasında eşim mahkemeye yetki itirazında bulunmuş hakimde nufus müdürlüğünden müzekkere istedi ve dava ertelendi benim sormak istediğim şu bunun ona faydası olurmu bizim ikametgahımız 3 yıldır burası ve de benim çoçuğum bana gösterilmiyor hakimde bu konuyu veya başka hiçbirşey sormadı çoçuğu görme konusunda ne yapa bilirim şimdiden teşekkürler...
-
Cevap: yetki itirazı
Yetki itirazına ilişkin karar verilmeden davanın esasına girilemeyecektir.
Eşinizle birlikte son 3 yıldır oturduğunuz yerde açtıysanız davanızı yetki itirazı reddedilecektir.
Çocuğunuzu görebilmek için mahkemeden kişisel ilişki tesisine ilişkin talepte bulunmanız gerekiyor.
-
Cevap: yetki itirazı
sayın ilknur hanım öncelikle teşekkürler bu vereceğim dilekçe örneği mecu tmudur yada bir link varmı çok sağolun
-
Cevap: Yetki itirazı
merhabalar, benim de çekişmeli boşanma davam var...Eşimle A şehrinde yaşamaktaydım. Yaklaşık 2,5 yıldır B şehrinde ikamet etmekteyim ve 1 yıldır B şehrinde boşanma davası açtım. Eşim B şehrindeki davanın A ilinde görülmesi için yetki itirazı yaptı ve mahkeme itirazı red edip davayı temyiz için yargıtaya gönderdi. Bundan sonraki süreç ne olur? Karar ne zaman kesinleşir?
-
-
Hakim eşinizin itirazını red etmiş. Eşinizde kararı temyiz etmiş. Karar onanıp döndükten sonra davanıza yaşadığınız şehirde devam edersiniz. Karar ne zaman kesinleşir sorusuna bizler cevap veremeyiz. Yargıtaydan kararlar 1 - 1,5 yıl ortalama süre ile döner.