Hotel çalışanı ve hakları
Mrehaba ben x bir otelde çalışıyorum benim işe giriş tarihim 23/04/2009 dur 30/11/2009 da askı cıktım askıya cıkarken ihbar ve fazla mesaılerımı almadıgıma dair imza atım ve sonra 03/03/2010 da tekrar işe çağrıldım şimdi ise beni 24/11/2010 tarihi itibari ile askıya almak istiyorlar. Yanlız ben bu askıyı kabul etmek istemıyorum iş yerı ise çıkış vermıyor benım kanunen ne yapmam gerekıyor bana yardıncı olursanız çok sevinirim.
Hotel çalışanı ve hakları
Sevgili avukatlarım ben bir hotel de çalışmaktayım. Bu hotele 04/2009 da iş başı yaptım 11/2009 da benı askıya aldı. Benı askıya alırken hiç bir haklarımın ölmediğini beyan ettiler. 03/2010 da tekrar geri işe başladım. şimdi tekrar beni askıya almak istiyorlar. Geçen askıda maddi ve manevi olarak mağdur oldum. Tekrar mağdur olacağım için ben bu askıyı kabul etmek istemiyorum. yada askıyı alırsam askı süresi kac ay sonra işe başlarım. Kabul etmezsem benim hukiki ve haklarım nelerdir? Bana ivedi bir cevap verirseniz sevinirim. Bilgilerinize arz ederim. MUHAMMET ALİ ÇİFTCİ
Cevap: Hotel çalışanı ve hakları
bu bahsettiğiniz "askı" nedir?
Cevap: Hotel çalışanı ve hakları
Bu askı kanunen haklarını dondurp tekrar işe başladığın zaman aktif halen gelendir.askı