Boşanma davasına gırmedık haklarımız
esım tarafıma bosanma davası actı velayet nafaka vb taleplerde bulundu ancak daha sonra davadan once evıne gerı dondu bızde davaya katılmadık yada feragat dılekcesı vermedık bu durumda dava ucaysonra acılmamıs sayılacakmıs (red veya feragat gıbı aynı sebebten acamama durumu degılmıs) ancak esıme ne evını terk etmeyecegı nede bahane ıle yenıden aynı sekılde dava acmayacagı konusunda guvenmıyorum bu durumda haklarımz(her ıkımızınde)nelerdır ve benım bırdaha boyle bır dava ıle karsılasmamak ıcın yapabıleceklerım nelerdır yardımcı olursanız sevınırım (esıme karsı bır sınsılık amacında degılım tek ıstegım esımın enazından hukuksal olarak artık bır bahane ardına saklanmayarak kullanmayarak evını terk etmesını onlemek)
Cevap: Boşanma davasına gırmedık haklarımız
Yeniden boşanma davasıyla karşılaşmamak için hukuken yapılabilecek birşey yok.
Cevap: Boşanma davasına gırmedık haklarımız
Efendim biz eşim ile bu davay girmedik çünkü eşim tekrar evimize döndü ancak aradan 6ay geçtikten sonra yine bir bahane ile evimizi terketti ve terkinden 3ay sonra dava açtı bu arada netten baktığımda geçen dava için görüldü bilgisi var ve yaklaşık iki ay önce eşime o davanın harc ücreti ile ilgili bir yazı gelmişti.eşim bu yeni davasında eski davanın benzeri konular yazmış ve yine o davanın numarasını vererek delil belge vs üzerinden görülmesini istemiştir.bu durumda eşim 6ay beraber yaşayıpta o davadaki bana yüklediği suçlamaları affetmiş sayılmıyormu.eğer öyle ise itiraz hakkım varmıdır.saygılar.