Soyisim degisti fakat eski soyisim kimlikte yazmakta
Merhabalar,
simdiden bilginiz icin tesekkür ediyorum herkese.
Benim sorum su:
Tanidigim bir bayan arkadasimizin soyismi degisti mahkeme karari ile, lakin TC kimlikte ESKI SOYISIM diye bir bolum sozkonusudur, baktiginizda nufüs müdürünün imzasinin altinda bir ufak bolum var,
bu bölüm normalde bos iken suan degismis olanESKI soyisim yaziyor, bunu sildirme imkani var mi, ki zorunlu mu bunun orada hala yazilmasi? Sahis eski soyismini görmek istemiyor ki bu nedenlede degistirdi.
Nufüs mudurlugunden bunu halledebilir mi yeni kimlik cikartarak, veya mahkemeye mi basvurulmasi lazim (tekrardan)? zaten sistemde degisikligi bildiriyor...?
Tekrardan tesekkur ederim, arama yaptim ama bu konu ile ilgili bulamadim bir soru
Cevap: Soyisim degisti fakat eski soyisim kimlikte yazmakta.
Bildiğim kadarıyla değiştirilen nüfus kimliklerinde eski bilgilerin yer alması yani bu şekilde bir form 29.04.2006 tarihinde yürürlüğe giren Nüfus Hizmetleri Kanunu ve bunun uygulanmasına ilişkin Nüfus Hizmetleri Yönetmeliğinden kaynaklanan bir unsurdur.Bu tür eski bilgiler gerekli makamların işini kolaylaştırmak amacıyla yönetmelik ve kanun tarafından nüfus kimliğinde belirtilmesi zorunlu alanlar olarak öngörüldüğü için bunun dışında bir tasarrufta bulunulması MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Cevap: Soyisim degisti fakat eski soyisim kimlikte yazmakta.
Tesekkürler ,fakat ben bu kanunu okudum, hukukcu degilim ama yinede bir okumakta fayda var diyerek okudum, konuya iliskin net birsey göremedim?
http://www.tuik.gov.tr/jsp/duyuru/ad...fus_kanunu.pdf
Ve bir yerde okudum, bilgi amacliydi, sadece erkeklerde yazmasi zorunlu gibi birsey
okudum, ama bayan diye birsey gecmiyordu.
Bir avukata sordugumda ise tam bilgi veremedi , bana sonra geri dönecek fakat sizlerinde fikirlerini almak istiyorum?