-
Erken Emeklilik
Babam 1966 doğumlu.Sigorta başlangıcı 1983 yılında. Prim gün sayısını doldurdu ve yaştan bekliyor.Son günlerde söylentiler çıktı. Bir defaya mahsus olmak üzere prim gününün dolduran ve 1985 ve öncesinde sigorta başlangıcı yapanlar 2011 başlangıcında emekli olacakmış?Ne kadar doğru bir söylenti bu? Bu konu hakkında bilgisi olan var ise bizleri aydınlatırsa memnun oluruz.
Kolay gelsin.
-
Cevap: Erken Emeklilik
Bu söylenti muhalefet milletvekillerinin TBMM ye verdikleri bir kanun teklifi ile çıktı.
Ancak bu teklif genel kurula gelmedi. Akıbeti daha belli değil. Eğer kanunlaşırsa dediğiniz gibi 1 defaya mahsus emekli olabilinecek.
Fakat benim şahsi kanaatim bu teklif kanunlaşmaz. Çünkü sgk zaten sürekli açık veren bir kurum. Bu yüzden emekli yaşı 65 e çıkardılar şimdi böyle bir kanunla milyonlarca insanı erken emekli ederek bu açığı daha büyüteceklerini sanmıyorum. Hatta ellerinden gelse mevcut emeklilere dahi maaş ödemeyecekler
Ama bellide olmaz oy kaygısı ile açığı düşünmez ve popilist bir davranışla bu kanun çıkada bilir yinede takip edin
-
Benim kanatim seçime kısa bir zaman kala akp tek başına iktidar olmayı üçlemek uğruna erken emekliliği çıkaracaığına inanıyorum. Emekçi kardeşlerime kayırlısı olsun.
-
Benimde beklentim bu kanun taslağının yasalaşması yönünde bu kadar vergi affı falan çıkarılmışken burada binlerce insanında kendince maduriyeti var her şartı tamamlayıp sadece yaşı beklemek gibi birde geriye dönük kazanılmış hakların gaspı söz konusu diye düşünüyorum.
saygılarımla,
-
vergi affı ile bu konunun bir alakası yokki neden birbirine karıştırdınız?
Vergi ve sgk primlerinin yeniden yapılandırılması ile hazineye para girecek.
Oysaki bir defaya mahsus yaşı beklemeden emekli ederlerse bu demektirki hazineden para çıkacak.
bu yüzden ben pek ihtimal vermiyorum ama yinede belli olmaz.
Mevcut emekliye bile verdiği zammın komikliğine bakılırsa bu hükümet seçimi falan garantilemiş emekliye ihtiyacı yok demekki.