-
Dolandırıcılık
Öncelikle iyi günler Yardım ve bilgilendirmenizi rica ediyorum
Kendime ait duşakabin imalat firmam var ve internet üzerinden reklamlarımızı yapıp müşterilerin bize ulaşması ile mal satıyoruz.
2 ay evvel antepden bir firma bize ulaştı 80 adet duşakabin ve tekne siparişi verdi bize hemen 23000 tl lik çeklerini gönderdiler. Bizde malzeme aldığımız firmaya gittik dedikki böyle 1 firma bize ulaştı bu kadar ürün talep etmekteler alın çeki araştırın kabul ederseniz bu işi yapalım yani firma ve çek güvenilirse yapalım biz 3000 tl para kazanacağız 23000 tl nin sorumluluğuna girmeyiz siz kabul ederseniz yapalım yok kabul etmezseniz bu işe girmeyelim firmanın çekini verdik malzemecimize oda 3 günlük araştırmanın ardından işte aradılar bizi beyefendi Tamam firma güvenilir bu işi yapabiliriz . Bizde tekrar dedikki bakın ilerde bir sorun yaşanacak olursa mesuliyet kabul etmeyiz 3000 lira kazanacağız 23000 liralık riski alamayız biz size müşteri bulmuş ve komisyon almış oluyoruz amam mı tamam. Usulen çek ilk bizim firmaya verildiği için cironto lamak durumunda kaldık ve iş yapıldı ürünler gaziantep e yollandı çekin günü veldi ve ödenmedi şu anda şirket telleri kapalı firma telleri kapalı dolandırıldığımızı düşünüyorum.
Ne Yapmam nasıl bir yol izlemem gerekiyor savcılığa dolandırıcılık olayından ötürü firmayı şirketi ve işte yöneticilerine karşı suç duyurusunda bulunmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyiz Lütfen Yardım
-
Cevap: Dolandırıcılık
Karşılıksız çekten şikayetçi olun.Keşideci kimse.Çekte ciranta iseniz, aranızda malı sağlayan firma ile bir sözleşme yoksa ,bu sözleşmede sorumsuz olduğunuza dair de bir kabul yoksa ,malı sağlayan hukuki olarak size yönelebilir.
-
Cevap: Dolandırıcılık
Riski üzerimize alamayız demişsiniz ama ciro etmek suretiyle ne yazık ki almışsınız. Çek her kimin elindeyse size rücu edebilir.
Müşteriden hamiline çek alsaydınız ciro etmeden olduğu gibi tedarikçiye verebilirdiniz. (tedarikçinin de kabul etmesi kaydıyla)