Bakaya Kalma Durumu ve Mahkeme Çağrısı
2010 yılının Ağustos ayında tecilim bitiyormuş. Bana herhangi bir belge gönderecekler ve beni çağıracaklar diye ban şubeye gitmedim ve bakaya kaldım. İfademi aldılar mahkemeye verilmişim. Mahkeme çağrısı geldi ama mahkeme Şubat 2010'da; ben bu tarihte askerde olacağım.
İddaname şu:
Askerlik şubesi başkanlığının er yükümlüsü şüpheliye TRT duyuruları aracılığı ile 01/08/2010 -03/08/2010 tarihleri arasında sevke tabi olduğu bildirildi. Şüpheli mazertsiz olarak 03/08/2010 tarihinden kendiliğinden askerlik şubesine müracaat ettiği 17/09/2010 tarihine kadar 44 gün bakaya kaldığı, şüphelinin bu şekilde üzerine atılı suçu işlediği yukarıda yazılı deliller ve tüm soruşturma dosyası kapsamından anlaşılmakta.
Şüphelinin yargılanmasının mahkememizde yapılarak eylemine uyan yukarıdaki yasa ve sevk maddelerine göre cezalandırılmasına ve güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur.
Birkaç sorum olacak:
1. Askerde olacağım için mahkemeye ben nasıl çıkacağım?
2. Ceza alır mıyım, Alırsam bu en az ve en çok kaç TL olur acaba?
3. Verilen ceza hemen ödenmesi gerekir mi (ailemin maddi durumu iyi değil ben askerdeyken ödeyemezler) ve taksitlere bölünür mü acaba?
4. Verilen cezaya herhangi bir af uygulanabilir mi?
Cevap verirseniz çok sevinirim. Çok sıkıntıdayım. Teşekkürler.
Cevap: Bakaya Kalma Durumu ve Mahkeme Çağrısı
Bugün adliyeye gittim durumu anlattım yarın ifade vereceğimi söylediler.
Birinci madde çözüldü. diğerlerine yanıt aranıyor hala!
Teşekkürler.