Bu bir haksızlıkmıdır ben mi çok abartıyorum
Merhabalar herkese
özel bi şirkette işe başladım daha öncede bu firmada çalışıyordum ayrıldım 6 ay geçtikten sonra tekrar aynı iş yerinde işe başladım 12-02-2010 tarihinde işe başladım 03-07-2010 da sigortamı başlattılar. Maşşımıda normal olarak değilde asgari ücretten yatırıyorlar geri kalan kısmı ise elden teslim alıyorum hiç bir evrak almadan veriyorlar elden verilen kısmı çalıştığım işyerini hem sigortasız çalıştırdıkları için hemde sigortamı gerçek maaşım üzerinden yatırmadıkları için mahkemeye verkmek istiyorum 2 tane şahidim var ve 21-11-2010 tarihinde işten çıkarılan 2 kişi daha var bu arkadaşlarda şahitlik yapmak istiyorlar bu arkladaşların şahitliği geçerlimidir ve bu şekilde mahkemeye baş vurursam herhangi bi sonuç alabilirmiyim. bilgilerinize ihtiyacım var yardım ederseniz çok sevinirim
Cevap: Bu bir haksızlıkmıdır ben mi çok abartıyorum
şahitleriniz anlattığınız olayları doğruladıkalrı takdirde sigortalılığın tespiti davasındna olumlu sonuç almanız yüksek olasılık diye düşünüyorum. işveren sırf bu nedenle sizi işten çıkaramaz iş akdinizi feshedecek olurlar ise işe iade davası açmak hakkınız doğar.
Cevap: Bu bir haksızlıkmıdır ben mi çok abartıyorum
öncelikle çok teşekkür ederim. patronum beni çıkardığı taktirde çalıştığım sigortasız günleri ve maaşı asgari ücretten gösterip kalanınıda elden verdiğini ıspatlayabilirim bu şekilde bi dava açmam durumumda kazanma ihtimalim yüksek yani doğrumu anladım acaba ?