Denetimli Serbestlik Hakkında Acil Yardım Lütfen
Merhaba,
Eşim hırsızlık suçundan 2 yıl ceza aldı. Altı ayını yattıktan sonra açık cezaevine geçti. Denetimli serbestlikten yararlanabiliyormu? Başvuru ve şartları nelerdir? Araştırdım fakat kanundan ve yönetmelikten pek bir şey anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
İyi çalışmalar,
Cevap: Denetimli Serbestlik Hakkında Acil Yardım Lütfen
Denetimli serbeslik mahkemenin hükmettiği durumlarda söz konusu olabilir.Buda genellikle belli suçlarda ve daha önce sabıkası olmayan kişiler için geçerlidir.Yani ilk defa basit bir suça karışmış bir kişi(darp gibi) beş yıl düreyle HAGB den yararlanarak serbes kalır ve bu sürede yaniden suç işlemezse ceza ortadan kalkar.Yada uyuşturucu madde kullanımından ilk kez yakalanan bir kişiye de mahkeme denetimli serbestlik cezasını uygun görebilir.Her suç ve her kişi için dava kesinleşip hüküm verildikten sonra bir yerlere başvurup denetimli şekilde serbest kalma gibi bir uygulama ben duymadım.Zaten burda şahsa mahkeme 2 yıllık bir ceza vermiş.Ancak cezayı temyiz etme gibi bir itiraz durumu olabilirdi oda tanınan süre içerisinde.Geçmiş olsun.