Cevap: 3 aylık hapis kararı
Bir bilgisi olan yokmu yaa süreç hakkında yani ?
Kendisine karar tebliğ edilir. Eğer hala ödemezse hapse girer. Bu hapis kararı TAZYİK HAPSİ olduğu için bire bir hepsini yatacak. Bu süre içinde nafakalar birikmeye devam eder. Hapis yatması ödenmeyen nafakaları sıfırlamaz. Çıktıktan sonra yine icra ve yine hapis kararı çıkartabilirsiniz.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Kendisine karar tebliğ edilir. Eğer hala ödemezse hapse girer. Bu hapis kararı TAZYİK HAPSİ olduğu için bire bir hepsini yatacak. Bu süre içinde nafakalar birikmeye devam eder. Hapis yatması ödenmeyen nafakaları sıfırlamaz. Çıktıktan sonra yine icra ve yine hapis kararı çıkartabilirsiniz.
Ney ödenmezse çıkınca yinemi aynı borçtan 3 ay hapis yatacak yani.Ödenmeyen nafakaları sıfırlamaz doğruda,yine hapis yatacağını yeni duydum.Zaten o borçtan dolayı yatmış olmuyrmu 3 ayı.Bir daha ödemezse yada ödemelerde sorun yaşarsa,bir 3 ay dahamı yatacak.Vay be.
Hapis cezası verilmesine temel teşkil eden sebep hapis cezası verilmesinden önce ödenmeyen nafaka bedelleri olduğu için hapis cezasının infazı ile ancak bu eski nafaka bedelleri ortadan kalkar.Ancak hapis yattığı sırada muaccel olmuş yeni nafaka bedelleri birikecek ve ödenmediği için ayrıca bunlar için icra yoluna başvurulacaktır.Kişi hapis cezasına ilişkin kararın kendisine tebliğ*inden itibaren mahkemece belirtilen süre içinde ödemezse hapis cezası infaz edilecektir.
valla 3 yıldır mücadele ediyom amacım onun parasında değil :) amacım bana yaşattıklarının cezasını bu şekilde çeksin SÜRÜNSÜN aklı başına gelsinde insan kıymeti bilir belki hapse girince ;)
evet ödenmeyen nafaka için yatıcakmış sürekli öle duydum bende :)
Eski eşim işsizim ödeyemem demiş avukata ve bana nafakanın kaldırılması ile ilgili dava açmış :) ne ödedinde dava açıyon kaldırılması için :) bu arada eğer dava açıldıgında kazanırsa nafakanın kaldırılması için ( ben çalışıyorum :) ) eski eşim işsiz :) benmi nafaka ödesem yoksa ona acıdım valla :)
merhabalar bende aynı sorunlarla ugraşıyorum 3 ay tazyik hapsi verildi tebligat gönderildi sanırım ya ödeyecek tebligat eline geçtiginde yada hapis yatacakmış artık kendi tercihi cezasını çeksinler bu tür insanlar
Alıntı:
exploram rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar bende aynı sorunlarla ugraşıyorum 3 ay tazyik hapsi verildi tebligat gönderildi sanırım ya ödeyecek tebligat eline geçtiginde yada hapis yatacakmış artık kendi tercihi cezasını çeksinler bu tür insanlar
Aynı sorunla derken sizdemi magdursunuz yoksa vereceklimi ?