-
Mahkeme Süreci
Merhaba 2008 yılının eylül ayında 2 sene çalıştıgım market yöneticiliginden ayrılmak zorunda kaldım.Çünkü market sahibi hiçbirşeyden haberimiz olmadan marketlerini devretmiş yeni alan kişide personeli yeniliyor çalışan personelleri çıkartıyordu.Bende bir tanıdıgım avukat yardımıyla dava açtım bu arada 9 ayda sigortamın yatmadıgını ögrendim 2 şahit arkadaşım vardı işyerinde çalıştıgıma dair ama eski market sahibinden korkktukları için duruşmaya gelmediler dava bu şekilde 2 defa uzadı daha sonra eşimi ve işyerine tamirat için gelen teknisyeni şahit olarak gösterdim.Hakim bilirkişiye gönderdi davayı bilirkişi kıdem ve ihbar tazminatı için toplam 12.500 tl çıkardı fakat hakimin kararı 1.500 tl verilmesiydi.Avukatım biz bunu temize göndeririz sen rahat ol dedi ve 01.05.2010 tarihinde temiz başvurusu yaptı temyiz sonucu ne zaman çıkar ve temyiz mahkemesinin böyle durumlarda kararı ne olur?
-
Cevap: Mahkeme Süreci
Temyize giden dosya Yargıtayda hangi daireye düştüğüne bağlı olarak 1-2 hatta 3 yılda dönebilmektedir.
Hakim bilirkişi raporu doğrultusunda karar vermemişse gerekçelerini de belirtmek durumundadır.