Kiracının kontrat bitiminden önce tahliye isteği
Merhaba,
Başlıkla ilgili konulara baktım ancak yeni tarihli bir yoruma ya da bilgiye rastlamadığım için başlık açmak durumunda kaldım.
Kiracıyım.6 yıldır aynı evde oturuyorum. Emsallerinin çok üzerinde bir kira ödüyorum ve kira ödemelerimi banka üzerinden gününde yapmaktayım.Kontratım Nisan 15 ' te bitiyor ancak kaçırılmayacak bir fiyata satın alabileceğim bir ev buldum.15 gün önce ev sahibimi arayarak durumu bildirdim. Herhangi bir yorumda bulunmadı. Krediye başvurdum. Bugün onaylandı.Yarın tapu işlemlerine başlamam gerek. Az önce ev sahibimle görüştüm, yerime bir kiracı bulmam gerektiğini aksi takdirde nisana kadar kiraları ödemek zorunda olduğumu söylüyor. Yarın noter aracılığı ile ev satın almam sebebi ile 1 ay içinde tahliye edeceğime dair tebligat göndereceğim.
Bu bir işe yarar mı? Bu tebligata tapuyu da ya da satın alacağım evin adresi vb. bilgileri de eklemem gerekir mi?
Yorumlarınıza göre yarın krediyi imzalayacağım, ÇOK ACİL!!!LÜTFEN YARDIM EDİN!
Cevap: Kiracının kontrat bitiminden önce tahliye isteği
Alıntı:
Yarın noter aracılığı ile ev satın almam sebebi ile 1 ay içinde tahliye edeceğime dair tebligat göndereceğim.
Bu bir işe yarar mı?
Bunu göndermenizin bir anlamı yoktur.Sözleşmede muacceliyet şartı varsa kalan kiraları sizden talep edebilir.Bu olmasa bile boşkalan aylar kirasını talep edebilir.O da 2-3 aylık bir şeydir.Siz anlaşıp işi bitirin.
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Bunu göndermenizin bir anlamı yoktur.Sözleşmede muacceliyet şartı varsa kalan kiraları sizden talep edebilir.Bu olmasa bile boşkalan aylar kirasını talep edebilir.O da 2-3 aylık bir şeydir.Siz anlaşıp işi bitirin.
İlginize çok teşekkür ederim. Anlaşmaya pek niyeti yok gibi, kiracı bulana kadar senin sorumluluğun devam eder diyor. Evet muacceliyet şartı var.Bu kira talebini mahkeme yolu ile mi yapar peki? Mahkemeye giderse ev satın alındığı için, hakimin ödenmemesi yönünde karar vereceği söylenmiş birkaç cevapta? Çok kafam karışık... Vaz mı geçmeliyim sizce ev almaktan?
Alıntı:
Mahkemeye giderse ev satın alındığı için, hakimin ödenmemesi yönünde karar vereceği söylenmiş birkaç cevapta?
O cevapları yazarmısınız.
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
O cevapları yazarmısınız.
O kadar çok hukuk forumu, o kadar çok yargıtay kararı, mevzuat vb gezdim ki karıştırıyor olabilirim;belki bu forumda değildi. Elbette hiç tanımadığınız birine akıl vermek durumunda değilsiniz ama benim durumumda ev almak çok mu zarara sokar beni???Vaz mı geçmeliyim diye düşünmeye başladım.zira yarın imzalar atılıyor...
Nisan 15 dediğinize şurada kalmış neredeyse 4.5 ay......diğer taraftan, kaçırılmayacak bir fiyata ev bulduğunuzu söylüyorsunuz....ödediğiniz kira aylık 10.000 TRL filan mı ki 4-5 aylık kira bedelini boş yere ödemek alacağınız evden vazgeçmenize neden oluyor anlamadım? Türkiye'de ev bedeli/yıllık kira yaklaşık 13 yıldır bu da demek ki 5 aylık kira maliyetinizi en fazla %3 artırır...
Alıntı:
zamanex rumuzlu üyeden alıntı
Nisan 15 dediğinize şurada kalmış neredeyse 4.5 ay......diğer taraftan, kaçırılmayacak bir fiyata ev bulduğunuzu söylüyorsunuz....ödediğiniz kira aylık 10.000 TRL filan mı ki 4-5 aylık kira bedelini boş yere ödemek alacağınız evden vazgeçmenize neden oluyor anlamadım? Türkiye'de ev bedeli/yıllık kira yaklaşık 13 yıldır bu da demek ki 5 aylık kira maliyetinizi en fazla %3 artırır...
İlginize çok teşekkür ederim. 670 lira kira ödüyorum. Bu da 4 ayda 2680 lira yapar. Öğretmenim ve tek başıma birşeyler yapmaya çalışıyorum. Ev sahibimin bu tutumu şevkimi kırdı, gözümü korkuttu...
Bende hemen hemen aynı dertten muzdaripim.
Şu an bir ev satın almak üzereyim ve evde bir kiracı var. Ben kredi çekerek ev alıyorum ve şu an bende kirada oturuyorum. Benim evimin kirası 750TL satın alacağım evdeki kiracı şu an 680 TL kira ödüyormuş. Biz kiracıyı madur etmemek adına siz 700TL verin aradaki 50TLyi ben öderim dedik. Kiracı buna da yanaşmıyor. ''Çocuklarım okula gidiyor, en erken Haziran sonunda evi boşaltabilirim'' diyor. Kiracıyı daha erken çıkarmak için nasıl bir yol izleyebilirm? Çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar...