Proje iş değişimi ve tazminat hakkında
SELAMLAR
Merhaba ben 08/08/2003 tarihinse Özel bir şerkette güvenlik olarak çalışmaktaydım ve 31/01/2006 tarihinde bugün projenin bittiği
söylendi.şirket bizlere 45 kişi yaklaşık arkadaşlarımıza iş değişimi gösremiştir ve dağa önceden ise bizlere bildirim yapmamıştır 15
gün izin yapmamızı söylemiştir ve bizlere aynen makalede oldu gibi imza attırmıştır..
AYNEN;
konu:sözleşmenin sona ermesi
sayın....
Çalışmakata olduğunuz şirketin xx arasındakisözleşmenin 31.01.2006 karşılıklı sona erdirilmesine karar verilmiş olup;vermiş oldunuz güvenlik hizmetide31.01.2006 itibariyle sona ermiştir.
01.02.2006.tarihi itibariylesizi Ankara merkez ofis personeli olarak görevlendiriyor ve aynı tarıh ıtıbarıyle de 16 subat 2006 tarihine kadar Yıllık ücretli izine ayırıyoruz.
xx.. A.ş olarak izin süreniz içerisinde ,yeni alacağımız,projelerde veya diğer projelerimizde görev verme imkanımız oluştuğunda, size tekrar görev verilecektir.
Bilgilerinize sunarız..
xxxxx.AŞ.
imzaa
:)
Öğrenmek istediğim şey,1).PROJE değişiminde 15.günlük bildirim süresi veriyor bizim açımızından yasal mı.2). 15.gün önceden ben ve
arkadaşlarıma bildirim yapmadı yasal hakkımız doğarmı.3).Aynı şartları taşımayan bir iş proje gösterirse tazminat hakkımız doğarmı
4).bizden boş senet aldılar tehdit yoluyla birşey olurmu.5.Bu zaman zarfına kadar çalıştımız mesaileri tam yatırmadılar hak oluşurmu
5).yukardaki örnekte şöyle bir madde eklettik hak doğururmu;TÜM YASAL HAKLARIM VE PROJE DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN BİLDİRİME
CEVAP HAKLARIM SAKLI KALMAK ŞARTIYLA.....İMZA ATTIK..:) Bİ ANLAM TAŞIYORMU..6).15.Gün sonrasında bu işyerimizde ki
özelliği taşımayan bir iş olması durumunda kıdem tazminatı alırmıyız eğer doğruysa 15 gün den sonrada 6..günü doldurmadan çalışma
bakanlına yazılı olarak başvurmalımyız yoksa bugün itibariyle yapacağımız bir şey var mı protesto çekebilirmiyiz..yukardaki örnekte ki
konu ya imza atmamız bizi haksız duruma düşürür mü..
Şimdiden çok teşekkür ediyorum umarım yardımcı olacaksınız.