Borç para almak ve ödeyemeyince polis tarafından aranmak ve ceza davası açmak
merhabalar ben bir arkadaştan 7000 tl borç aldım bu paranın 4000 tl si ni zor durumda olduğumu anlattım ve hesabıma yatırdı ben de o istemediği halde ona senet ve kimlik fotokopimi gönderdim fakat daha sonra amcam arsasını satıp hem bewn borcumu ödeyecektim hem de bana para verecekti arsadan vergi borcu çıktı satamadık durumu anlattım bu arkadaşa parayı yatırdı toplam 7000 tl bana para vermiş oldu arsa da satıldı ama taksit taksit alıyoruz şimdi alacaklı beni suçluyor ve hakkımda arama çıkartmış komiser arkadaş var diyor onu adresine gönderdim evde kimseyi bulamamış diyor şimdi savcılıkta ceza davası açacakmıl bu arkadaşta benim senedim var kendi de söylüyor bu durumda bana ceza davası açabilir mi?sonucunda hapis cezası çıkar mı cevaplarsanız çok sevinirim
Cevap: Borç para almak ve ödeyemeyince polis tarafından aranmak ve ceza davası açmak
yardımcı olursanız çok sevinirim inanın çok zor durumdayım lütfen sağlığım ve psikolojim çok bozuldu rica ediyorum saygılar
Cevap: Borç para almak ve ödeyemeyince polis tarafından aranmak ve ceza davası açmak
Alıntı:
hakkımda arama çıkartmış komiser arkadaş var diyor onu adresine gönderdim evde kimseyi bulamamış diyor şimdi savcılıkta ceza davası açacakmıl bu arkadaşta benim senedim var kendi de söylüyor bu durumda bana ceza davası açabilir mi?
Öyle kafasına göre arama çıkartamaz.Senedi icraya verip hakkınızda işlem yapar.Borç aldıysan ,borcu ödememek dolandırıcılığa girmez.
sonyaka 1919;
cevabın için çok teşekkür ederim ama innır mısın sağlığım berbat durumda alacaklı kendi isteği ile gönderdi şimdi de böyle diyor benim şuan ödeyecek durumum yok kendi de iliyor peki birşey çıkarsa savcılığa şikayet etse ifade için aranmam çıkar mı çünkü şahıs adresimi bilmiyor onun bildiği adresten taşındım kendi de biliyor ama açık adresi bilmiyor çpk teşekkür ederim cevapların içn
Borçlu olduğunuz için tutuklanmazsınız.
Senedi zamanında ödemediğiniz için haciz işlemi uygulanır, ödeyemezseniz +ödeme taahhüdünde bulunursanız, taahhüdünüze de uymazsanız 3 aya kadar disiplin hapsine maruz kalabilirsiniz, ama hapis yatsanız da borcunuz baki kalır ödemediğiniz sürece.
Ha bir de, aynı konuyu bir elin parmaklarından fazla sayıda açıp, forum kirliliğine ve konu bütünlüğünün dağılmasına neden olursanız önce süreli olarak , devamında süresiz olarak forumdan uzaklaştırılabilirsiniz.