-
Tebligat durumu?
iyi günler...
bonolu bı alacagım var ve borclu ıle anlaşma sağladık
ve işlemleri şu şekilde yürütüldü doğrumu?
icra dosyasını açtığımız gün borçluya tebligat yazısını gönderdik,
borçlu tebligatı almadan bulundugu ildeki icra müdürlüğüne gidip icra bilgilerinide
barındıran bi dilekçe ile yasal surelerden ve haklarımdan feragat edıyorum dıye muvafakat verdi.ve ertesı gun tahuttname imzaladık.
yapılan işlemler doğrumu.tebligatı elıne ulaşmadan muvafakatname verilebilirmi?
-
Cevap: Tebligat durumu?
2004 s.İİK20 maddesi bu kanunun tayin süreleri degiştiren sözleşmeler hükümsüzdür herhangi bir müddetin geçmesinden istifade hakkı olan borçlu bu hakkından vazgeçebilir bu vazgeçme 3. kişilere tesir etmez
-
abdulalim bey söylediklerinizden pek bisey anlamadım. ..... icra müd. 2010-..... esas num. dosyadakı yasal surelerden vazgecıyorum ve muvafakat verıyorum
dıyemezmı.işler biiraz hızlı yürüsün ve hemen taahhüt imzalamak için borclu ile bu yolu tercih ettik.
hatalımıyız? saygılar.
-
İİK 20 maddesindeki açıklama alacaklı ile borçlu anlaşarak ödeme veya icra emrini elden alarak itiraz süresini beklemeden borçu kabullenip haciz işlemlerine muvafakat etme gibi durumlarda bu anlaşma taraflar arasında geçerlidir ancak 3 kişilere karşı geçerli degildir
-
alacaklı ve borclu olarak anlaştık ta bu 3. kişi dediğiniz kim oluyo birde kefil var ondanmı
bahsediyorsunuz.
saygılar...