Yetki İtirazında Yargıtay Kararı
Devam eden boşanma davamın süresinde yetkii tirazı yaptım.Ama davanın 3, celsesi iOlan 7,ayda.Eşimin avukatı dosyaya Bir dilekçe sunarak.MÜVEKKİL MÜŞTEREK EVİ TERK ETMEYE ZORLANMIŞTIR .İdiasıi leaynı başka birinin iddidına dayalı 2002 tarihli bir yargıtay Kararını mahkemeye sunmuştur .Hakim bey ise benim yetki itirazımı o yargıtay kararına göre red etti.o yargıtay kararı başkası için bozulmuş deilmidir benim dosyam ile ilgisi ne? Ayrıca müvekkilkim evi terk etmeye zorlanmıştır diyerk ispatlanmayan bir iddia için hakim bey böyle bir karar alabilirmi? Eşim Evi terk ettikten 35 gün sonra ailesinin ikematgahında Dava açmıştır.Benim ne yapmam lazım acaba bu Durumda?Hukuk seven herkese teşekkürler.
Cevap: Yetki İtirazında Yargıtay Kararı
Dosyanız ile ilgisi kanun maddesidir.
Madde 168 - Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Dosyanız ile ilgisi kanun maddesidir.
Madde 168 - Boşanma veya ayrılık davalarında yetkili mahkeme, eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.
Evet doğru zaten avukat onuda yazmış ama arkasından o yargıtay kararını eklemiş hakim bey de benim itirazımı ret etti,
Alıntı:
dürüstce rumuzlu üyeden alıntı
Evet doğru zaten avukat onuda yazmış ama arkasından o yargıtay kararını eklemiş hakim bey de benim itirazımı ret etti,
Bu sorunum için yardımcı olacak hukuksever varmı acaba.Teşekkürler