Askerlik Durum Belgesi Problemi
Merhabalar, biraz karmaşık bir sorum olacak.Şu an görevde olan bir astsubayım.Bu yıl üniversite sınavlarını kazanıp kayıt yaptırmak niyetindeyim,fakat üniversiteler kayıt için askerlik durum belgesi istiyorlar,ve büyük bir ihtimalle kayıt esnasında ben firarda olacağım.Sorum şu,
Firari bir astsubay iken askerlik şubesinden askerlik durum belgesi istesem ne olur?Oracıkta yakalanır mıyım,firari iken bu belgeyi alabilmem için ne yapmam lazım?Şimdiden teşekkürler...
Cevap: Askerlik Durum Belgesi Problemi...
firarda iken size kimse bu belgeyi vermez bunun için askerlik subesine giderseniz muhtemelen sizi yakalarlar
Anladım...Görevde iken gidip istesek nasıl olur peki?Acaba kardeşim sen zaten astsubaysın senin bu belgeye ihtiyacın yok deyip vermemezlik yaparlar mı?
sizin askerlik belgeniz olmaz siz muvazzaf personel olarak sisteme kayıtlısınız.
ayrıca meslek süreniz ne kadaar bilmiyorum ama hesaplaması söyle olur
okulun 18 yasını doldurduktan sonraki süreniz 1 yıl ise 3 ay askerlik yerine tabi
kıtadada aynı yıl için 3 ay muafiyet verirler
örnek 2 yıl okul 12 yıllık meslek hayatınız var
6 ay okul
12 ay meslek hayatı
18 ay toplam
bu sayede askerlikten muaf olursunuz
ama bu hesaba göre 15 ayınız dolmadı ise kalan süreyi yakalanır ve meslekten atılırsanız yada ilişiğiniz kesilirse size er olarak yaptıtırlar
Hesabı anlayamadım...Yani askerlikten muaf olmam için 2 yıl okul ve 12 yıl meslek mi icra etmiş olmam gerek? 12 yıl??
kaç yılında başladınız ve ne kadar okul okusunuz
2 yıl okul okudum,2006 da başladım,2010 ağustos itibarı ile meslekte 4. yılımı doldurdum.
okuldak her yıl için 3 aydan toplam 6 ay
4 yıl meslek hayatı için her yıl için 3 ay olmak üzere toplam 12 ay
okul ve kıta hayatı için toplam 18 ay
yani sıkıntı kalmamıs
ama belge alamassınız malesef
Çok teşekkür ediyorum...
Ama gerek bu forumda,gerek başka yerlerde subay ve astsubayların firari iken lisans ya da yüksek lisans yaptıklarını duyuyoruz.Onlar bu belge problemini nasıl halletmiştir,sizce nasıl halledilebilir,bi bilginiz varmı acaba bu hususta?