-
Maaş ödenmemesi
Merhaba ben 11 ay çalıştığım bir elektronik firmasında ellerinde herhangi bir delil olmaması firmamızda alışveriş yapan bir müşterimizle sürekli ben ilğilendiğimden dolayı müşterimizin aynı iş kolunda bir işyeri açması ve benimde ona yardım ettiğimi varsayan şirketim kendi prensiplerine göre benim daha fazla bu şirkette çalışamayacağımı söyleyerek beni işten çıkarmaları ve hakkımda birde suçlamada bulunarak hakkımda şikayette bulunmuşlardır.Ben üzerime düşeni cumhuriyet savcısına giderek gereken ifademde konunun benimle alakalı olmadığını tek suçumun o müşteriyle sürekli benim ilgilendiğim konusunda ifade verdim.Esas konu işyerim ihbar vede kıdem tazminatımı vermedi.Hadi bunların peşinde değilim ama çalışmış olduğum 27 günlük alacağım.fazla mesaim vede satışlarımdan dolayı hakettiğim primleri vermemişlerdir.Aradan 6 ay gibi bir süre geçti Avukatlık okuyan ablamın ricası üzerine bu davanın peşine düşmeye karar verdim.Burada sizlerin engin bilgilerine dayanarak nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım hakettiğim maaş alacağımı nasıl alabilirim.İşveren hadi beni işten çıkardı hadi kıdem,ihbar tazmınatını istemiyorum ama benim alın teri döktüğüm 27 günlük alacağımı nasıl ne şekilde tahsil edebilirim.Bu konuda yardımlarınızı bekler iyi çalışmalar iyi günler dilerim.
-
Cevap: Maaş ödenmemesi
Kıdem tazminatından vazgeçemezsiniz, çünkü 11 aylık çalışmanız nedeniyle kıdem tazminatına hak kazanamazsınız:)
Eğer isterseniz, ihbar tazminatınız ve ödenmeyen çalışma ücretleriniz için iş mahkemesinde dava açabilirsiniz, Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
-
Cevap: Maaş ödenmemesi
Erdoğan bey teşekkürler dediğim gibi konuya vakıf olmadığımdan dolayı yazmıştım.sizden gereken doğru bilgiyi aldım.Bana noterden ihbarname çek dedi bir arkadaşım oda geçerlimi olur yoksa direk Bölge çalışma müdürlüğüne gidip oradan mı başvurumu yapmalıyım.teşekkür ederim ilginiz için.