Erkeklere neden nafaka yok
Bir boşanma davasında,erkeğin işi yok ve boş geziyor,10 yaşında bir cocukları var ve babada kalmak istiyor.Bayanında maddi durumu ve işleri yolunda.Bu durumda erkek bayandan nafaka talep edebilirmi?Neden merak ediyorum,çünkü çevremde nafaka veren erkek çok gördüm.Ama nafaka veren bir bayan hiç görmedim nede duydum.:DD:DD
Cevap: Erkeklere neden nafaka yok
Balık baştan kokar diye bir Atasözümüz var...
ANA-YASA
Maalesef nasıl hukuk devleti ve nasıl eşitlik ilkesiyse, erkek e..ek gibi çalışır, evi geçindirir, kadın yan gelir yatar, boş oturmaktan bunalıma girer ve boşanmaya karar verir, rahat gezemediği tozamadığı için. Mahkeme de senin alın terini yılların birikimin alır kardeş payı yapar, ama aslan paya kadına düşer ne hikmetse, sonracığıma her ay gider icra dairesinden keriz parasını alır(özür dilerim ama boşanan kadınlar nafakaya böyle diyorlar). ha çocuklara da nafaka bağlar ama bakmaz, işin yoksa git mahkemelerde hakimle derdini anlat. Bir pozitif ayrımcılık eksikti onuda Tayyib babadan aldılar. Tamam işte. Nice Bayramlara
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Bir boşanma davasında,erkeğin işi yok ve boş geziyor,10 yaşında bir cocukları var ve babada kalmak istiyor.Bayanında maddi durumu ve işleri yolunda.Bu durumda erkek bayandan nafaka talep edebilirmi?Neden merak ediyorum,çünkü çevremde nafaka veren erkek çok gördüm.Ama nafaka veren bir bayan hiç görmedim nede duydum.:DD:DD
Erkek neden boş geziyor. neden çalışmıyor. hastamı, yoksa başka problemlerimi var. Hakim çocuğun kimde kalacağına çocuğun geleceği, psikolojisi, geleceği gibi bir çok kriteri göz önünde bulundurarak karar verir. On yaşındaki çocuk istedi diye baba ya verilmez.
velayet ve nafakaya dair koşullar oluştuğunda yasa kadın yada erkek ayırımı yapmadan gerekli düzenlemeyi yapacaktır. Söylemlerinizle hukukun üstünlüğü ilkesini zedeliyorsunuz. Eğer hukukun üstünlüğüne inancınız yoksa bu sitede olmanızında bir anlamı olmaz değilmi ?
POLİSİM BENİM Rumuzlu üyeye ithafen..
Sayın üye .. aklınız sıra kelimeler ile oynamaya çalışmısınız.. ama burada adı geçen ana kelimesi ( ana-yasa, ana-yol, ana-hat, ana-fikir) bilinen annelik anlamında değil.. esas, birinci, temel anlamındadır. kaldı ki bir emniyet görevlisi olarak ve yasaların koruyucusu ve uygulayıcısı olarak öncelikle sizin bu ilkelere (anayasa ve diğer yasalara)sahip çıkmanız gerekirken önce siz tepki veriyorsunuz. Söylermisiniz, inanmadığınız değerleri nasıl savunur, nasıl korursunuz. Şimdi bizler gece yataklarımızda sizin bu erdemli tutarlı meslek aşkınıza güvenerek mi uyuyoruz. Bundan sonra şahsen ben bir gözüm açık uyuyacağım.
Bir baba olarak eğer verdiğiniz nafakanın çocuklarınız için harcanmadığı kanaatında iseniz o zaman bunu ispatlamakla mükellefsiniz. Bu durumu ispatlayan bir çok baba evlatlarının velayetini alıp hayatına mutlu mesut devam etmektedir. Sayıları az ama bu azlığın nedeni sizin deyiminizle pozitif ayrımcılık değil, yine sizin deyiminizle çocukların velayetini almak adına verilen mücadeleyi "işin yoksa git hakime derdini alat" yaklaşımı ile basite ve hafife alarak bir İŞ zihniyeti ile yaklaşılıyor olmasındandır.
Nice babalar ve anneler var ki, çocuklarının velayeti eski eşinde iken, eski eş ile çocuklarının geleceği adına akıllı kararlar almak adına irtibatlı ve işbirliği içinde kalarak hayatlarını sürdüyorlar.
Çocukları ile beraber oldukları zamanda eski eşi sorup sorgulayıp eleştirmek yerine çocukları ile kaliteli vakit geçiriyorlar. Ve gerektiğinde bir dedektif gibi çocuğunun geleceğine dair sadece nafaka nereye gidiyor dan daha öte düşünce ve yaklaşımlarla çalışıyor, gördükleri aksaklıkları ve suistimalleri belgelendirip delillendirip mahkemeye sunarak çocuklarının velayetlerini alıyorlar. Ya da eski eşi çocuklar için olması gerektiği şekli ile davranıp yaşamaya yönlendirecek otokontrol sistemini kuruyorlar..
Uzun lafın kısası sayın üye.. Eğer yukarıda yazılı olan metin çocuğundan uzak ve nafaka vererek canı yanan bir babanın feryadı ise... Önce düşüncelerinizi değiştirin. Hatta bu amaçla bir psikologdan pedogogdan destek alın. Üzerinizdeki üniforma sizin yasalara diğer vatandaşlardan daha fazla sahip çıkmanız için en önemli sebeptir. Orantısız güç ne kadar zararlı ise,orantısız geliştirilen olumsuz düşüncelerde o kadar tehlikelidir.
Saygılarımla..
Alıntı:
polisimbenim rumuzlu üyeden alıntı
Balık baştan kokar diye bir Atasözümüz var...
ANA-YASA
Maalesef nasıl hukuk devleti ve nasıl eşitlik ilkesiyse, erkek e..ek gibi çalışır, evi geçindirir, kadın yan gelir yatar, boş oturmaktan bunalıma girer ve boşanmaya karar verir, rahat gezemediği tozamadığı için. Mahkeme de senin alın terini yılların birikimin alır kardeş payı yapar, ama aslan paya kadına düşer ne hikmetse, sonracığıma her ay gider icra dairesinden keriz parasını alır(özür dilerim ama boşanan kadınlar nafakaya böyle diyorlar). ha çocuklara da nafaka bağlar ama bakmaz, işin yoksa git mahkemelerde hakimle derdini anlat. Bir pozitif ayrımcılık eksikti onuda Tayyib babadan aldılar. Tamam işte. Nice Bayramlara
Kızlarınızı okutun, okumaya, bilgi ve kültürlerini arttırmaya teşvik edin.
Meslek sahibi olsunlar.
Hayattan beklentileri olsun. İdealleri "yan gelip yatmak", "boş oturmak", "rahatça gezip tozmak"tan ibaret olmasın.
Evliliklerinde sorun çıktığında kimseye (kocaya) muhtaç olacak durumda olmasınlar. Kendi ayakları üzerinde durmayı başarabilecek yetenek ve düzeyde olsunlar.
Oğullarınızı çalışan, okumuş ve kültürlü kadınlarla evlendirin. Eşinin mesleği olduğu halde çalıştırmayan binlerce erkek var.
Bir iki nesil sonra (şimdiki cahil nesli kurtarmanın ne yazık ki imkanı yok) ne pozitif ayrımcılığa gerek kalacak, ne de "keriz parasına" tenezzül eden kadın kalacak.
-Sözüm meclisten dışarı, "ev kızı"yla evlenmek isteyip muradına erenler umarım boşanma esnasında nafakayı canı gönülden veriyorlardır. Kendi tercihleri ne de olsa.
Bu arada, kadın aleyhtarı söylemleriniz fazlaca rahatsız edici.
ANA YASA'yı örnek göstermişsiniz, lakin KADIN'ın hakaret olarak kullanıldığı bir dolu ATA sözümüz, deyimimiz var.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Erkek neden boş geziyor. neden çalışmıyor. hastamı, yoksa başka problemlerimi var. Hakim çocuğun kimde kalacağına çocuğun geleceği, psikolojisi, geleceği gibi bir çok kriteri göz önünde bulundurarak karar verir. On yaşındaki çocuk istedi diye baba ya verilmez.
velayet ve nafakaya dair koşullar oluştuğunda yasa kadın yada erkek ayırımı yapmadan gerekli düzenlemeyi yapacaktır. Söylemlerinizle hukukun üstünlüğü ilkesini zedeliyorsunuz. Eğer hukukun üstünlüğüne inancınız yoksa bu sitede olmanızında bir anlamı olmaz değilmi ?
Bayan neden boş geziyor,neden çalışmıyor,hastamı yoksa başka problemleri mi var.Elbette kararı bazı kriterlere göre hakim verir sayın Yaman.Hukuku zedeleyecek bir soru olduğunu sanmıyorum.Ben sadece soruyorum;Neden nafaka veren bir bayan yok yada varmı ben denk gelmedim.Sebepleri hukuksal olmayabilir tabiki neyse biliyorsanız bu konuda bize bilgi verirmisiniz.Boşanma tazminatı gibi konularda neden hep erkek maddi yükü çekiyor.Örnekleri çok,hemde her sınıftan.
Nafakanın şartları kanunda belirlenmiştir. Bu şartların arasında nafaka yükümlüsü için "erkek olmak" şartı yoktur.
Koşulları varsa kadın da nafaka yükümlüsü olabilir.
Alıntı:
Bayan neden boş geziyor,neden çalışmıyor,hastamı yoksa başka problemleri mi var.
Bu sorunuzun tek bir cevabı herhalde olamaz.
Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, kadın çalışmıyorsa bunda büyük oranda bir erkeğin parmağı vardır. Ama (okutmamış) baba, ama (saçından tutup eve tıkmış) ağbi, ama (çalıştırmayan) koca, ama işyerindeki tacizci, ama kızları kaşık düşmanı ilan eden ataerkil yapı, ama devlet baba. :) v.s.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Nafakanın şartları kanunda belirlenmiştir. Bu şartların arasında nafaka yükümlüsü için "erkek olmak" şartı yoktur.
Koşulları varsa kadın da nafaka yükümlüsü olabilir.
Bu sorunuzun tek bir cevabı herhalde olamaz.
Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim, kadın çalışmıyorsa bunda büyük oranda bir erkeğin parmağı vardır. Ama (okutmamış) baba, ama (saçından tutup eve tıkmış) ağbi, ama (çalıştırmayan) koca, ama işyerindeki tacizci, ama kızları kaşık düşmanı ilan eden ataerkil yapı, ama devlet baba. :) v.s.
Evet işte bunu istiyorum,haklısınız sayın Temel.Öğrenmek istediğim tam da bu."Koşulları varsa kadında nafaka yükümlüsü olabilir"Teşekkür ederim.Diğer konuya gelince çok yazılacak ,şeyler var.Dediğiniz gibi tekbir nedeni yok,birçok nedeni var.Onuda başka bir konu başlığı altında tartışırız işallah.
Sayın Hazal520 nin "Eşler arasında hırsızlık şuçmudur" Adlı açmış olduğu başlıkta iştirak nafakası ile ilgili merak ettiği manidar geldi bana.