Rütbeliyi silah çekmekten mahkemeye verdim
Merhaba ben tahmini 15 gun önce nöb Astb ya telefon yakalattım ve o sırada sigarada içiyordum bana tutanak yazıldı.
Bende bunun üzerine aynı rütbeliyi bana ve bir asker arkadaşımıza silah çekmekten mahkemeye verdim yanlız diğer arkadaş korktuğundan dolayı sölemekte korkuyor. Şimdi rütbeli beni yakaladığı için ben iftira atıyormuş gibi göründüm ama birlik içersindeki diğer askerlerde rütbelinin erleri tehdit etmesinden şikayetçi yani şunu demek istiyorum bir kişi şahidim var bunun sonucu ne olur bilmiyorum rütbeli ceza alırmı ve ben 6000 kanundan yararlanıyorum ama koğuş içersinde sigara içmekten ne tür ceza alırım bilgili arkadaşlarımızdan yardım istiyorum
Cevap: Rütbeliyi Silah çekmekten mahkemeye verdım
Eğer Sydney'de isen hiç bir şey olmaz. Merak etme.
Alıntı:
magnumXL rumuzlu üyeden alıntı
Eğer Sydney'de isen hiç bir şey olmaz. Merak etme.
İronik bir yanıt ama mantıklı. Gerçi Sydney de de silah çekmek suçtur ama göz ardı edilebilir bu güzel espri karşısında.
Konunun özü yok. Telefon yakalatma koğuşta sigara içme ve astsubayın silah çekmesi arasında ki bağlantı nedir ? Telefon emre itaatsizlikte ısrar;koğuşta sigara içme disiplin tecavüzü(Ayrıca kabahatler kanununa göre de ayrı bir suç) Ancak koğuşta sigara içme suçu koğuş nöbeti sırasında vukuu bulduysa suç kategorisi değişir.
Astsubayı mahkemeye vermiş olamazsınız hukuken mümkün değil, olsa olsa şikayet etmiş olabilirsiniz. Buda incelemeyi gerektiren bir durumdur. yetersiz bilgi ile yorum yapmak ise gereksz ve hatalı sonuçlar doğurur. Ama ispat edemezseniz üste iftira gibi ciddi bir sorunla karşıkarşıya kalabilirsiniz.
Şimdi konuya tam açıklık getireyım ben sydney de degılım suan askerlık gorevımı yerıne getırıyorum 90/1 tertıpım kogusta sıgara ıcerken yakalandım aynı anda elımde telefon vardı bu sekılde tutanak yedım kogus nobetınde degıldım. Rütbeliyi mahkeye verdım derken tutanak tutturdum bölük komutanımız heyet kurulucagını heyet verdıgı karar dogrultusunda mahkemeye tasınacagını soyledı ıspatlama konusunda ıse bır kısı vardı o gun yanımızda oda sahıtlıgı kabul edıcek sanırım benım ogrenmek ıstedıgım şu sigara içmekten ve telefon kullanmaktan ne kadar ceza alırım ve ben ispat edersem bana silah çekildiğini rütbeli ne kadar ceza alır bunu öğrenmek istiyorum cevaplandığınız için şimdiden teşekkür ederim