Korsanda Müzik Yapımcılarının hiçmi suçu yok
Müzik korsanlığı suçuyla yargılananları savunan kimse yokmu. Çünkü ortada çok büyük haksızlık olduğu kanaatindeyim.Devlet örgütlü bir yapı diye müzik yapımcılarını korurken neden tüketiciyi korumuyor.Track formattaki album korsanına kesinlikle bende karşıyım fakat mp3 formatında ve/veya karışık(değişik şarkı/şarkıcı nın bir arada olduğu albümler) bence korsan olayından ayrılmalı.
1. durum için hiçbir müzik yapımcısı mp3 formatında albüm hazırlamıyor. hazırlamadığı bir üründe nasıl hakkı olabiliyor.veya korsan olduğunu iddia edebilmesi için bu formattada onunda albüm çıkarması şartı yokmu.
2. durumla ilgili olarakta şu anki koşullarda bana bir albümün tamamı alınması dayatılmış oluyo.halbuki tüketici olarak ürünün tamamını istemiyorum.benim için içinden 1 şarkı yeterli.ben 1 şarkı için 1 albümü almaya zorlanmış oluyorum. şarkıyı üreten seslendiren kişiye ayrı ayrı satabiliyorken tüketiciye neden hepsi birden zorla satılıyor.bu haksız bir uygulama değilmi yasal olarak tüketicinin korunması gerekmezmi.