Yaşlılara kredi kartı verilmesi hakkında
1925 doğumlu anneannem dedemden dolayı maaş alıyor.Oğlu ile aynı evde ikamet etmektedir ancak oğlu çalışmıyor ve hiçbir sosyal güvenceside yok.Duyduğuma göre dayım anneannemin adına kredi kartı çıkarttırmış hem kredi kartını kullanıyor hemde maaşını alıyor.
-Bankalar okuma ve yazması olmayan yaşlı kimselere kredi kartı verebilirmi?:alala
Cevap: Yaşlılara kredi kartı verilmesi hakkında
Cevap verebilecek kimse yokmu?
Bu yaşta bir insana kredi kartı verilmemesi gerekir. Ancak bankalar kendi karlarını düşünürler ödenmediğinde maaşına hacize de muvaffakat almışlarsa oh değmeyin keyflerine gitsin.
Anneannenizi vesayet altına almak için Sulh hukuk mahkemelerinde dava açabilirsiniz.
Sayın, Engin OĞUZ bey vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ediyorum.Vesayet altına almamız için anneannemin akıl sağlığının yerinde olmaması gerektiğini duymuştum ancak bu yaşında her işini yaptığı gibi akıl sağlığıda yerindedir yinede vesayet altına alınabilirmi?
Dayım ayrıca sürekli içen ve içtiğindede anneanneme akla gelmeyecek eziyetler etmektedir o yaştaki kadını yıllardır acımadan dövüyor.Bizler kaç kez devreye girsekte adliyelik karakolluk olduğumuzda, anneannem korkudan şikayetçi olmadığı için elimizden birşey gelmiyor bu durum yıllardır böyle.Annem ve babamdan başka yardımcı olacak kimse yok ancak bizler biryere kadar müdahele edebiliyoruz.Başka önerileriniz varsa rica ediyorum durum gerçekten çok ciddi.Tavsiyeleriniz nedir?Teşekkürler.
85 yaşında, kendini koruyamayacak durumda olması çocuğu tarafından suistimale ve kötü muameleye uğruyor olması vesayet altına alınması için ile sürülebilir. Şansınızı denemenizi öneririm ben diğer çözümler geçici çözümler olur. Her defasında karakola şikayet etmek gibi.
Çok teşekkür ediyorum Engin bey.Allaha emanet olun.