Tek taraflı boşanma istemi
Merhaba eşimle 5 yılı aşkındır evliyiz ve 4 yaşında bir oğlumuz var,ona karşı çok soğuğum ve tartışmalarımız çoğalmaya başladı,onu daha fazla yıpratmak ve üzmemek için boşanmak istiyorum,fakat eşim istemiyor,buna ilişkin boşanma davası açsam ne kadar sürer ve boşanmam için ne gibi nedenler olması gerekiyor,çok uğraştım fakat istediğim gibi bir kadın yapamadım,yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Cevap: Tek taraflı boşanma istemi
boşanmadan önce iyice düşünün,psikologdan yardım alın.çoçugunuzu düşünün...4721 s.Türk medeni kanun161 ved. maddeler boşanma nedenlerini saymıştır zina,hayata kast.,pek kötü ve onur kırıcı davranış,suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme,terk ,akıl hastalıgı,evlilik birliginin sarsılması ..170 maddede boşanma ve ayrlıktan bahsederken boşanma sebebi ispatlanmışsa hakim boşanmaya veya ayrılıga karar verebilir yanı boşamayabilir,yanlız ayrılık istenmişse ayrılıga karar verir ve boşanmaya ilişkin olsa bile ortak hayatın yeniden kurulma ihtimali varsa ayrılıga karar verebilir ve ayrılık süresı 1-3 yıldır(171 mad)ve bu süre içinde ortak hayat yeniden kurulmamışsa boşanma davası açılabilir(172 mad)...
Alıntı:
çok uğraştım fakat istediğim gibi bir kadın yapamadım,
Bu nedenle boşanma davası açarsanız reddedilir.
Hepinize çok teşekkür ederim yardımlarınız için,biz anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdik.Saygılarımla