Konyadan yazıyorum. Internetten yayınlanan bir satılık ev ilanı icin emlakcı ile gorustum. Fiyat hususundada anlasıp evde oturan ev sahipleri ile gorustuk fiyatta anlasıldı. Belli bir tarihte tapu devri için sözleşildi. Emlakcıya bulusmak icin gittigimizde Mal sahipleri yoktu ve bir sozleşme imzalammız gerektigini soyledi. orada yanlızca ben oldugum icin ve bunun bir prosedur oldugunu soyledikleri icin imzaladım yani tek taraflı imzalandı. Bu hafta gideriz tapuya o hafta gelir öbür hafta gideriz denilerek oyalandım. Ancak yaklasık 1,5 ay gecmesine ragmen (Bayram sonu 2 ay olacak) ne tapu devri icin gelen biri oldu nede zamanı belli oldu. Sonradan ögrendikmi tapu evde oturananların oğlunun uzerineymiş ve o kişide istanbulda yasıyormus ve sık sık yurt dısına gidiyormus. Bu olaylar sonrası artık beklemekten sıkılıp vazgecmek istedim ancak emlakcı kapora olarak verdigim 2000 tl paramın yanacagını evi almak zorunda oldugumu ve beklemem gerektigini soyledi.
Bende bunun bu kadar basit olamayacagını dusunerek bu konuda bilgi ve tecrube sahibi insanlardna yardım almak için sizlere danısmayı uygun buldum. Özetle 2 ay bekleyip alamadıgım evden artık vazgectim ancak 2000 tl mi nasıl geri alabilirim yol gosterirseniz sevinirim.