Boşanma esnasında 3.kişinin taraflardan mal satın
herkese iyi günler..
ben 2005 yılının haziran ayında bir vatandaşdan daire satın aldım..
dairenin bedelini de banka kanalıyla satıcının hesabına aktardım..
daireyi aldıktan 5-6 ay sonra öğrendim ki. ben daireyi almadan önce karı koca arasında boşanma davası açılmış. öğrendiğim kardarıyla bayanın üzerinde bir gayrımenkul ve beyfendinin üzerine bir gayrimenkul varmış.. boşanma müracaatından sonra beyfendi bayanın üzerinde olan tapunun üzerine tedbir kararı aldırmış ve buranın satışını engellemiş.fakat bayan bu işlemi yaptırmamış. dolayısıyla bende 3 .kişi olarak kendileriyle bir tanışıklığım olmadığı için ve durumu bilmediğim için dairenin satışı engelleyecek bir durumunda olmadığı için daireyi gönül rahatlıyla satın aldım. şimdi de daireyi bana satan kişinin eşi bana noterden bir evrak göndermiş ve aldığım daire üzerinde m.k.229. maddeyi talep ediyorum diye yazdırmış. ayrıca daireyi alırken eşlerin boşanacağından haberdar olduğumu belirtmiş.sizden ricam bu nasıl işdir. yani benim herhangi bir sorumluluğum oluyormu yoksa eşler kendi kavgalarının içine beni de mi dahil etmek istiorlar... bana bilgi verirseniz sevinirim saygılar...
Cevap: Boşanma esnasında 3.kişinin taraflardan mal satın
boşanma kararı aldık fakat henüz davanın nasıl açılacağı konusunda anlaşamadığımı için dava açmadık.
1- evlendikten sonra aldığım bir evi satarsam eşim boşanma gerçekleşirse bundan hak talep etmesi için 1 yıl üstünden geçmişmi olması gerekir.Yada bu süre ne kadardır?
2- bu evi satmam için ondan resmi rıza almam gerekirmi? Haberim olmadan sattı diyebilirmi?