AVEA tarafından istenilen belge
[LEFT][LEFT]Merhaba adım çağrı 30 yaşındayım.Avea nın sınırsız kamu tarifesinden kamu 657 tarifesine geçiş için başvuruda bulundum.Bu tarifeden yararlanmak için kamu çalışanı olmak gerekli yanlız şehit yakınlarıda bu tarifeden yararlanabiliryor .Babamın şehit olduğunu gosteren askeri kurum kimliğinin fotokopisini TC kimliğimin fotokopisini ve abonelik sözleşmelerini doldurup yolladım.Pek çok sorun oldu iletişim bürosu 2 defa evraklarımı kaybetti 3 defada ise işlemlerimin gerçekleştirilemediğini söyledir.Bende bunu üzerine müşteri hizmetlerini aradım dosya açtılar incelediler onlardanda aynı cevap geldi.Kendi sitelerinde şehit yakınlarının tarifeden yararlanmak için gerekli belgeler kısmında aynen şu yazıyor "Şehit yakınlarından; şehit yakınlığı belgesi veya emekli sandığı tanıtım kartı"bana verdikleri cevap şu yaşımın 18 geçtiğinden dolahyı onlara emekli ssandığı tanıtım kartını ibraz edemediğimden geçişi yapamıyolarmış.Benmi anlamakta zorlaanıyorum yoksa onlardamı bi hata var benim 18 yaşımı aşmış olmam ve emekli sandığı tanıtım kartımımn yasala rçerçevesinde benden geri alınmış olması beni şehit yakını olmaktan ve haklarından ffaydalanmaktan menmi ediyor.Bu konuyla ilgili olarak yanlışlık yapıldığını düşünüyorum ve yasal olarak ne yapabilirim öğrenmek istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler .Eğer konuyu yanlış yere açtıysamda özür dilerim.
Cevap: AVEA tarafından istenilen belge
Evet bencede 18 yaşını doldurduğunuzdan dolayı o hizmet verilemiyordur.Verilmeli tabiki,ama buna benzer uygulamalar var.Kız çocuğunun evlenene kadar erkek çocuğun ise 18 yaşına kadar diye.Doğrudur,mesela yeşil pasaport olayındada bu kanun var.Buna benzer birçok kanun sayabiliriz.Ama tabi o operatör bu hizmeti verebilir,önünde bir engel yok.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Evet bencede 18 yaşını doldurduğunuzdan dolayı o hizmet verilemiyordur.Verilmeli tabiki,ama buna benzer uygulamalar var.Kız çocuğunun evlenene kadar erkek çocuğun ise 18 yaşına kadar diye.Doğrudur,mesela yeşil pasaport olayındada bu kanun var.Buna benzer birçok kanun sayabiliriz.Ama tabi o operatör bu hizmeti verebilir,önünde bir engel yok.
O zaman bu kampanyayı böyle lanse etmeleri yanlış 18 yaşını aşmamış şehit yakınları bu kampanyadan yararlanır demeleri gerkirdi diye düşünüyorum.Böyle bir ifadeleride yok.Sonuç olarak anlaşılan şehit yakını olan herkes bu kampanyadan faydalanır ki ben zaten aynı operatörün şehit yakını olarak aldığım hattını kullanıyorum bu hattı aldığımda da yaşım 18 den büyüktü o zaman bu belgelerle bana hat verip şimdi vermemleri garip değilmi.
Kampanya şartlarını taşıyorsanız.Kampanya hala yürürlükteyse ,bu kampanyayı da ilan ederek icapta bulunmuşlarsa ,sizi talep ettiğiniz yeni statüye geçirmek zorundadırlar.
Kampanya şartlarında
Alıntı:
sınırsız kamu tarifesinden kamu 657 tarifesine geçiş
yönünde bir engel yoksa ,geçirmeleri gerekir.
Geçirmiyorlarsa Tüketici Hakem Heyetine Başvurunuz.
Hatta Tüketiciyi yanıltma olarak Sanayi Bakanlığının ilgili dairesi olan Tüketicinin korunması Genel müdürlüğüne de şikayette bulunulabilir.
Burada önemli olan husus şartları taşıyıup taşımadığınız ve bunu belgelendirip belgelendirmediğiniz.
Şirket geçişi engelleyici şart koymadığı sürece ,geçişi yapmakla mükelleftir.Takdir hakkı yoktur.İlan ettiği şartlar geçerlidir.