Otomobil almak üzere parayı verdim ama aracı alamadım
Merhabalar,
Ben bundan yaklaşık 8 ay önce (2010 mart ayında) bir rent a car firmasıyla şöyle bir anlaşma yaptım.
Ben onlara 25.000 TL civarında bir araç alıp rent a carda kullanılmak üzere verecektim, onlarda bana belli bir miktar kira ödeyecekti. önerdikleri kira kredi taksitlerini tam karşılıyordu. Arabanın devri benim üzerimde olacaktı. Neyse aracı rentacar sahibi şahıs buldu, ben parayı temin ettim, aracı satın aldık, araç söz konusu şirkette kullanılıyor ancak yaklaşık 8 aydır hala aracın devrini alamadım. Sürekli oyalandım. Üç aydır araç kirasını alamıyorum. Rentacar ofisinin sahibi sürekli parayı ödeyeceğini söylüyor ama ödemiyor. Aracın devrini vermeye de yanaşmıyor. "Şimdilerde ise senin araban mı var ki?" , "Elinde belge mi var?" diyor.
Benim elimde bir sözleşme yok ancak bu sözlü anlaşmayı yaparken bu konuşmalara şahit olan insanlar var. Bir de paranın bir kısmını kardeşim havale yolu ile ilgili şahsa yolladı, onun belgesi var. Aracın sigortasını, kaskosunu ben ödedim, bunları da belgeleyebilirim.
Bu durumda nasıl bir dava açabilirim. Mahkeme yolu ile hakkımı alabilir miyim.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Cevap: Otomobil almak üzere parayı verdim ama aracı alamadım
Trafik sicilinde araç kimin üzerinde görünüyor ise ona aittir. Trafik sicili resmi bir sicil olduğu için aksi ispat edilemez. Aracı almanız söz konusu değil. Ancak rent a car şirketine BK 61. md. ye göre sebepsiz zenginleşme davası açarak ödemiş olduğunuz paraları talep edebilirsiniz.
Cevap: Otomobil almak üzere parayı verdim ama aracı alamadım
Teşekkürler Abdullah bey. İnşallah alabiliriz verdiğimiz paraları.