Facebook iletileri ve msn mesajları
izmirden sevgiler saygılar!
sorunum şu: 2008 yılından beri ayrı olduğum eşime boşanma davası açtım. ve eminim ki bu 2,5 senede boş durmamıştır. msn,facebook,cep telefonu dökümanlarını istiyorum. evliliğimiz çok kısa sürdü,evlilik boyunca herhangi birşey çıkacağını sanmıyorum ama ayrılık döneminde eminim birşeyler yakalarım. bu arada ayrılır ayrılmaz eşim bana dava açtı 1 yıl kadar sürdü ve hakim kusurlu taraf olarak onu gösterip reddetti davayı. yani ayrılığımız ve birdaha biraraya gelmeyeceğimiz,iki tarafında boşanmak istemesi mahkemece kanıtlandı. şuan kararsızım belki döküman istemlerim boşa olucak.
döküman isterken nelere dikkat etmek lazım ve her aklına gelen isteyebilir mi? bunları merak ettim.
Cevap: facebook iletileri ve msn mesajları
Sevgili Oya Hanım;
Evliliğiniz zaten kısa sürmüş. Ayrılık zamanında olan şeyler diğer tarafın kusurudur. Ama bunu siz ispat etmekle yükümlüsünüz. Siz boşanıyorsunuz, devlet değil. Bu sebepten dolayı devlet hiçbir surette eşinizin facebook ve benzeri yerlerdeki mesajlarını, konuşmalarını talep edemez. Bu hukuki değildir. Ama siz ola ki ele geçirirseniz, bunu mahkemede ileri sürebilirsiniz.
Esenlikler.
Ben babamin MSN konuşmalarını cdye kaydettim ayrica kadınla babami uygunuz hallerdede gördüm ama avukat bunun bı suc degil kusur olduğunu söyledi ayrica babam konuşmaları ben yazmadım siz benim adıma yazdınız dedi ve bilgisayarın kasasını ırmaktan attığını söyledi konuşmaları ve resimleri gözükmesin diye. Telefonda da konuştuklarının haddi hesabı yok ama bunu nasıl cikartabiliriz ki ?
hayır anlayamamışsınız. elimde herhangi bir kanıt yok. sadece şu ayrılık sürecinde yani 2,5 sene içerisinde hayatına birileri girme olasılığı. belki birşeyler yakalarım diyorum. yani sormak istediğim facebook araştırılması yapılıyor mu? ayrıldığım kocamın mail adresini ve telefonunu biliyorum. ama eğer bir bayan varsa hayatında onun numarasını da yada mail adresini de öğrenmem mi gerekli? sadece ....@hotmail.com yada şu kullanıcıya ait facebook mesajları, 0532..... numaralı telefonun mesaj dökümanları nasıl alınıyor? yani sadece varsayımlarla,ortada şüphe yokken facebook araştırması telefon dökümanları yada msn görüşmeleri yapılabilir mi?
Siz eşinizin facesini yada mansını baska biriymiş gibi işletmeyi denemediniz mı belki esim herkesle boyle konuşuyor bakın gibi bisey olabilir mı :) birde konuya binayen normalde telefon ve MSN konuşmaları cikartiliyormu nasıl ispatlancakki
ben de bilmiyorum. çoğu iletilere kidemli üyeler,avukatlar cevap yazıyor. umarım bizide görürler busecim:)
İnşallah ama bence sen eşini baskasiymis ona ilgi duyuyormuş gibi islet ama bilgisayarina MSN plus gibi konuşmaları kaydedeceğin programları kurmayı unutma bence kendine bı kadın ilgi duyuyo die cogu erkek yem olur ama eşinizin bı sevgilisi varsa ve isletildigini anlarsa sizi tersleyebilir oyuzden siz niyetinizi hemen belli etmeyin :)
Evliliğiniz zaten kısa sürmüş ve ayrısınız neden hala eşinizin peşini bırakmıyorsunuz ve intikam peşindesiniz.Sizde eski eşinizde bundan sonra kendiniz için ne yapabilirsiniz ona bakın.
delil gösterdiğiniz şeyler mahkeme kanalı ile celp edilir.. örneğin telefon görüşmelerini mahkeme ilgili operatörden isteyebilir.. Ancak mail adresleri ,msn ve facebook fln bunları mahkeme kanalıyla istemek hukuken mümkün olsa da fiilen pek mümkün değil..
siz davayı avukat vasıtası ile götürmüyor musunuz ??
hukuken mümkün olan istek fiilen nasıl mümkün olmuyor? lütfen biraz açıklayabilir misiniz fırat bey? evet avukatlarım var,fakat duruşmamız şubat tarihinde. önceden araştırmak istiyorum bu sitede. çünkü çok faydalı olduğunu gördüm. iyice öğrenip hukuk bürosuna bilgili olarak gitmek istiyorum. umarım anlamışsınızdır. şimdiden çok teşekkür ederim.