Evkur senet problemi ve darp
Merhabalar;
Öncelikle yardımcı olacak üyelere şimdiden teşekkür ederim. Forumda senet problemleri ile ilgili birkaç başlık var fakat sorunum biraz daha farklı olduğu için yeni başlık açma gereksinimi duydum.
Evkur mağazasından 3 gün önce bir telefon sipariş ettim. Cuma günlü termin şartı ile sipariş vereceğimi, ürünü 12.11.2010 tarihinde alamamam durumunda siparişimin iptaline gideceğimi ilgili satış personeline belirttim. Termin tarihinde ürün teslim edilmedi. Siparişimin iptali başvurusu yaptım fakat senedimin araçlarında olduğunu, seneti veremeyeceklerini belirttiler!
Ertesi gün şehir dışı planım olduğundan, gerekirse araca benim gidip senedi alabileceğimi ya da alternatif olarak antetli kağıda imzalı kaşeli bir belgenin tarafıma verilmesini bildirdiğimde akşam mağaza kapanırken aracın geleceğini, aynı saatte mağazada bulunursam senedimi alabileceğimi bildirdiler.
Söyledikleri saatte mağazadaydım ve mağaza müdürü olduğunu söyleyen biri mesai saatinin bittiğini, herhangi bir hak talep edemeyeceğimi bildirdi. Korkutma amaçlı borcum olmayan, ürün teslimine dair imzam olmayan bir işleme ait senedi alı koymanın suç olduğunu söyleyince senedi vermeye ikna oldular.
İşim dolayısı ile Kocaeli de olduğumdan, adres teyidi amaçlı İstanbul da ailemin evine de gidilip bir senette onlara imzalatılmış. Ben Kocaelinden senedi aldıktan sonra, senedin üzerine İstanbul'da ki senetin de 13.11.2010 tarihinde alınacağı, henüz alınmadığına dair bir ibare yazmak istedim.
Bu talebime ufak darp ve küfürleşme ile yanıt verdiler.Sözleşmemde bu darp esnasında bazı yırtıklar meydana geldi ve yazacağım cümle yarıda kalacak şekilde sözleşme elimden alındı.Darp anlamında rapor alabileceğim, büyük bir durum yok.
Konunun peşine gitmekte kararlıyım.Hukuki bilgim olmadığından bu konuda şikayet hakkım olup olmadığını, var ise ne tarz bir yol izlemem gerektiğini burda konunun ehli kişilere danışmak istedim.
Tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.
Cevap: Evkur senet problemi ve darp
Noterden gerekçeleri ile siparişten caydığınızı senedinizin iadesini aksi halde savcılığa şikayet edeceğinizi, ilçe tüketici hakem heyetine, tüketici mahkemesine müracaat edeceğinize dair usule uygun bir ihtarname yollayabilirsiniz mesela...
Cevap: Evkur senet problemi ve darp
Engin Bey ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Bugün Evkur mağazaları genel müdürü ile görüştüm. Bana o hareketi yapan personel ile ilgili ilk şikayet olmadığını bildirerek gerekli yaptırımı yapmışlar. Senet ile ilgili konu da çözüme kavuştu. Tam kurumsal olmayan firmalarda sorunların birimlerle değil yetkili kişilerle çözülebileceğine bir kez daha tanık olmuş olduk.