Ölen kişinin maaşını haketmeden çekme
Merhaba
04.12.2009 Tarihin de babamı kaybettım. Babam öldükten sonra, bir süre sonra maaş hesabında bulunan parayı hakettiğini düşünerekten çektim. Daha sonra SGK' dan gelen yazı üzerine çekilen parayı hemen faizi ile beraber geri ödemiş bulunmaktayım.
Fakat kısa bir süre önce Cumhuriyet Savcılığından ifadem alınmak üzere tebliğ geldi. Savcılık haketmeden maaş çektiğimden dolayı kanunen dolandırıcılıktan dolayı ifademi aldı ve dolandırıcılık suç duyurunsa bulundu.
Suçu kabul etmediğimi belirttim, bundan sonraki aşamada ne yapmam gerekir ? Ceza alma durumum varmıdır ?
Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Ölen kişinin maaşını haketmeden çekme
Ceza alma durumunuz elbette var ve kesin. Babanızın öldüğü tarihten bir sonraki maaş dönemine kadar olan dönemde maaş hesabında para varsa bunu gerekli şartları yerine getirdikten sonra miras olarak alabilirsiniz.
Ancak babanız öldükten sonra herhangi bir şekilde adına yanlışlıkla tahakkuk eden maaşları almanız nitelikle dolandırıcılık suçudur ve TCK 158/e maddesince yargılanmayı gerektirir. Muhtemelen verilecek 2 yıllık cezadan 1/6 oranında indirim uygulanacaktır. Ayrıca maddi durumunuza göre bir miktar da para cezası ödersiniz.
Cevap: Ölen kişinin maaşını haketmeden çekme
Bu konuda süreç nasıl ilerledi acaba? Üstündenn çok geçmiş gerçi