Haksız yere işten çıkarılma
merhaba.ben 2002 yılından itibaren bir kamu kuruluşuna hizmet eden taşeron firmalarda teknisyen olarak çalışmaktayım.bu ihaleler her 2 yılda bir yenilenir başka bir firmayla devam ederim.son 5 yıldır gelen firmalarda yönetici vasfında çalışmaktayım.son ihaleyi alan firmada işe başladıktan sonra 2,5 ay çalıştım çalışma sırasında bana bağlı olarak çalışan elemanlardan 2 tanesi yanlış yapyıkları bir iş yüzünden işten çıkarılmıştır (bana bağlı 45 eleman çalışmaktadır) hizmet verdiğimiz kuruma yeni atanan bir müdür yardımcısı hiç bir delil olamksızın kafasında kurgular kurarak benimde bu işle bir ilgim olduğunu düşünüp genel müdürlüğe beni suçlayarak konuyu iletmiştir.genel müdürlükte bunun üzerine firmaya bi süre çalışmamamı olay tam netlik kazandıktan sonra suçum yoksa çalışmaya devam edeceğimi bildirmiştir (tabi siğortamın ve maaşımın devam etmesi koşuluyla) bunun üzerine genel müdürlük 1 ay sonra-15 gün sonra diye diye beni 6 -7 ay oyalamıştır ve firmada maaşlarımı ödemeyip işten çıkışımı ben istifa etmediğim halde istifa diye bana hiç bir haber ve bilgi vermeden yapmışlardır.ve şimdide hiç bir suçum olmadığı halde senelerce çalıştığım bu firmalarda çalışmama izin verilmiyor işsizlik maaşımı istifa gösterdikleri içinde alamadım.işten ayrılmam 9 ay kadar oldu.bu konuda nasıl bir hukuki yol izleyebilirim.yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
Cevap: Haksız yere işten çıkarılma
cevap verebilecek kimse yokmu...