-
TTNET Borcu
Merabalar,
Konuyu detaylı anlatacağım umarım sizde detaylı yardım edersiniz :)
TTNET borcum 5 ay ödemediğim için hesabım kapandı ve 3 ay sonra avukata verildim ve avukat parası + ttnet borcum toplam 500 tl oldu.Bu parayı taksitlendirmek istedim fakat bir arkadaşımda aynı durumda bana dediği şey normalde ttnet borcun olsa tatlıya bağlama kampanyaları var onunla taksitlendirebiliyorsun borcunu fakat avukata düşünce avukat, parayı peşin istiyor dedi.ttnete sordum taksit olayı var ama avukat olayı hakkında birşey demediler. ve haciz konusu var Sormak istediğim esas şey ise burası eğer haciz gelse evimden birşey alabilir mi ? bir kaç kişiye sordum alabilir dedi. fakat babamın eşyasını nasıl alır yani anlamadım ? Sonuçta babam deseki bu cocuk 18 yaşını geçmiş ve reşit yani bu şekilde eşyasını savunma gibi hakkı varmı ? yoksa icra memurları
istediği gibi işlem yapabilir mi ?
-
Cevap: TTNET Borcu
Borç kimin adına?
Borçlu olan sizseniz,
babanızın evinde oturuyorsanız,
Ttnet hizmeti, sizin ikamet adresi olarak belirttiğiniz babanızın adresinde kullanılıyorsa,
icra memurları babanızın evine haciz uygular, babanız da malların kendisine ait olduğunu iddia ederek tutanağa işletir.Daha sonra sonra dava açıp, malların kendisine ait olduğunu ıspatlarsa haczi kaldırtıp mallarını alabilir.
Arkadaşınızla konuşmak yerine,
borcu takip eden avukatla görüşüp taksitlendirme vs.şartları öğrenip ona göre davranmanız sizin yararınıza olacaktır.