Site içeriğini olduğu gibi baska bir site kopyalayıp kendisi kullanıyor
bir sitenin yönetimindeyim forum sitesi ve sitemizin içeriğini bölüm indekslerine kadar baska bir site kopyalamış hatta googleye forum sitemizin adını yazdığımızda o site ilk sayfada çıkıyor sitemizdeki üye yorumlarını bile çalmış bunun yasal bir cezası yokmu bilgilendirebilirmisiniz?
Cevap: Site içeriğini olduğu gibi baska bir site kopyalayıp kendisi kullanıyor
Alıntı:
forum sitesi ve sitemizin içeriğini bölüm indekslerine kadar baska bir site kopyalamış
Fikir ve Sanat eserleri Kanunu uyarınca hem cezai hemde hukuki müeyyideleri vardır.
Siz öncelikle site yönetimine DERHAL kaldırmasını ,aksi takdirde savcılığa şikeyetçi olacağınızı ,hem cezai hemde maddi ve manevi dava açacağınızı belirtin.Kaldırmazsa savcılığa şikayette bulunun.
Alıntı:
sonyaka1919 rumuzlu üyeden alıntı
Fikir ve Sanat eserleri Kanunu uyarınca hem cezai hemde hukuki müeyyideleri vardır.
Siz öncelikle site yönetimine DERHAL kaldırmasını ,aksi takdirde savcılığa şikeyetçi olacağınızı ,hem cezai hemde maddi ve manevi dava açacağınızı belirtin.Kaldırmazsa savcılığa şikayette bulunun.
Fikir ve sanat eserleri diyorsunuz ama forumların hemen, hemen hepsi bir birinin aynısıdır ve full kopya içerik barındırmaktadır büyük bir bölümü.
Bir siteden kopya içerik alıntı olduğu belirtilerek yayımlanabilir.Fakat komple site içeriğini yayımlamak olmaz.Şöyle düşünelim.Hukuki.net 'in tüm forum alanlarını komple ,ful olarak , hukukadamı ve hukukkralı .com diye bir siteye komple alıp yayımlamak RIZA almadan olmaz.Yoksa herkes ,yeni kurduğu siteye diğer sitelerden İZİNSİZ ful içerik taşırsa ,kurulu sitelerin hakları çiğnenmiş olur.
Nitekim ;Hukuki.net site anasayfasının en alt kısmında.
© Hukuki.net ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesidir. Bununla birlikte, sitenin tüm hakları saklı olup, telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz.
Şeklinde uyarısını da yapmıştır.
Farklı bir yerde konu açmak istemediğim için bu konunun devamı niteliğinde bir sorum olacak. Ben öğretmenim ve de görüntülü ders anlatımı yapan bir site kurmak istiyorum. Bu sitede kendimin hazırladığı derslerin yanında farklı sitelerden de alıntı yapmak istesem ve diğer sitelerin paylaşımımda alıntıdır ibaresi koysam bir sorun teşkil eder mi? Bilgilendirme olursa şimdiden teşekkürler. Tek istedeğim kaynağı olan bir bilgi yardımıdır...
Alıntı:
metinokta rumuzlu üyeden alıntı
Farklı bir yerde konu açmak istemediğim için bu konunun devamı niteliğinde bir sorum olacak. Ben öğretmenim ve de görüntülü ders anlatımı yapan bir site kurmak istiyorum. Bu sitede kendimin hazırladığı derslerin yanında farklı sitelerden de alıntı yapmak istesem ve diğer sitelerin paylaşımımda alıntıdır ibaresi koysam bir sorun teşkil eder mi? Bilgilendirme olursa şimdiden teşekkürler. Tek istedeğim kaynağı olan bir bilgi yardımıdır...
Şahsen videoları ben kendim hazırlamış olsam ve sen benim sitemden çekip, alıntı ibaresi koysan bile istemem, Sen olsan sende istemezsin her şey yerinde güzeldir.