Vekaletname ile araba satışı sonucu
süresiz vekaletle araba sattım kişi üzerine almıyordu en sonunda almassan avukata vereceğimi söyledim ve verdim annemle aramızda cuzi bi miktar senet imzaladık annem beni icraya verdi arabaya hacizli ve yakalama şerhi koydurduk 4 aydır aramayan adam aradı tam üzerime alacaktım dedi:) masrafları istedim oda bana dava acacağını söyledi yalandan haciz dedi bizi suçlu çıkardı.Ne yapabiliriz birşey olur mu ? sonuçta benim arabamı izinsiz kullanıyordu belkide bu adam galerici aracı kiraya bile veriyodur tabii bilmiyorum.
Cevap: Vekaletname ile araba satışı sonucu
Burada suç oluşacağını düşünmüyorum.Size dava açabilir bu hukuk davası olur.Burada araçı satanın kastı dolandırmak değil.Kaza vesair olduğunda kendisinin işleten olarak gözükmesi nedeniyle doğabilecek sorumluluktan kurtulmak.
Fakat izlediği süreç hukuka aykırılık oluşturmakta.Sözleşme baştan geçersiz olduğundan ,üzerine araçı almayarak da anlaşmaya aykırılık arzettiğinden,Borca aykırılık nedeniyle Geçersiz sözleşmenin TESPİTİ VE verilenlerin iadesine dair hukuk davası açılmalıydı.
Çünkü ; sözleşme gereğince aracı en kısa zaman içinde ,sözleşmedeki süre neyse alması lazımdı.Almayarak sözleşmeye aykırılık oluştu.Mülkiyetin geçmesi için noterde devir şarttır.Mülkiyette geçmediğinden ,Mülkiyetin tespitine dair bir davayı satıcı açamaz.