Davanın sonunda alınacak tahmini ceza ne olabilir?
Tahmini de olsa herhangi bir blokda konuya yakın cevapla karşılaşamadım.Sormak istediğim ise 2009/7 ayında bi dava da HAGB kararı aldım.25.10.10 tarihinde farklı bir olayda şüpheli olarak savcıya ifade verdim.Dava açılır da sanık olarak yargılanırsam ceza almam ne derece ihtimaller üzerinde olabilir.? Önceki Hagb kararı açıklanacak ve bu suçtan da alınacak ceza ne olabilir.? Mantıklı bir soru sordum mu bilmiyorum fakat yardımınızı rica ediyorum.2.dava konusu Emniyeti Suistimal...
Öğrenci olamak,ikamet adresi,çalışıyor olmak,pişmanlık duymak gibi durumlar etkili midir?
Cevap: Davanın sonunda alınacak tahmini ceza ne olabilir?
Alıntı:
Önceki Hagb kararı açıklanacak ve bu suçtan da alınacak ceza ne olabilir.?
(11) (Ek: 6/12/2006-5560/23 md.) Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar. Ancak mahkeme, kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getiremeyen sanığın durumunu değerlendirerek; cezanın yarısına kadar belirleyeceği bir kısmının infaz edilmemesine ya da koşullarının varlığı halinde hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir.
Alıntı:
pişmanlık duymak gibi durumlar etkili midir?
1/6 oranında indirim yapılır.Takdiri indirim nedenidir.
Cevap: Davanın sonunda alınacak tahmini ceza ne olabilir?
Ancak mahkeme, kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getiremeyen sanığın durumunu değerlendirerek; cezanın yarısına kadar belirleyeceği bir kısmının infaz edilmemesine ya da koşullarının varlığı halinde hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir. Sayın Sonyaka, peki bu koşullar nelerdir.?:alala