Doktor Sebebi ile Yatırılmayan Günlük Çalışma
Merhaba,
Benim bir sorum olacaktı. Bundan 1 ay öncesine kadar çalıştığım şirket doktora gittiğimizde o günü karşılıyordu yani ücret kesintisi olmuyordu. 3 güne kadar şirket kesinti yapmayıp karşılarken son zamanlarda bir yasanın olduğunu artık şirketin doktor izinlerini karşılamadığını ve 1 günü devletinde karşılamadığını ilettiler. Yani biz şuan doktora çıktığımızda vizitemizle beraber o gün hiç para almıyoruz. Bildiğim kadarıyla sigortaya zaten bizden kesinti yapılarak aylık ücretler ödeniyor ekstradan niye ücret kesilir ve bunu kimse karşılamaz anlamıyorum.
Sorduğumuzda ise insan kaynaklarına soran arkadaşın bir sıkıntısı varsa gelsin açıklarız demiş yaklaşım tarzıda iyi olmadığı için açıkçası bu konu aydınlatamadı. Örn; arkadaşım 3 gün rapor aldı bunun 2 gününü şirkette sigortada karşılamadı sadece 1 günün parasını sigorta karşılar pttden alabilirsiniz demişler. Böylebir durumun aslı varmıdır. yoksa şirket yasaları kendi lehinemi kullanıyor. Bu durumda nasıl bir yok izlememiz gerekli.
Yardımınızı rica ederim.
Cevap: Doktor sebebi ile Yatırılmayan Günlük Çalışma
Raporlu olunan süre için işverenin ödeme yapma zorunluluğu yoktur.
Raporlu olunan süre için geçici işgöremezlik ödeneği SGK tarafından ödenir.
SGK 2 günden sonraki kısım için ödeme yapar, işvereninizin yaptığı yasaya uygun işlem yapmaktan ibarettir.
Cevap: Doktor sebebi ile Yatırılmayan Günlük Çalışma
Anladım daha önce karşılaşmadığımız bir durumdu bu o sebeple herkeste soru işareti uyandırmıştı. Destek için teşekkürler