Cevap: Kombiyi kim taktıracak
Alıntı:
kontratımız yapıp kira başlangıcını yaptık,kirayı anlaşırken
Yazılı olarak kiracı sözleşmede böyle bir yükümlülük altına girmediyse siz alacaksınız.
Yazılı olarak bir şeyok ama kontrat ta da demirbaş olarak kombi yazılmamış ise kiracı evi kombisi olmadan kabul etmiş anlamı çıkmazmı ortaya.Yani kira kontratı yapılmadan evin kombisinin olmadığını kiracı biliyordu.Benim sorum şu aşamada kiracının evde kombi olmadığı için yasal olarak bir dayanağı varmıdır.Bu arada bu kadar kısa süerede cevap verdiğiniz için teşekkürler.
Kombi kiracının da ifade ettiği gibi demirbaştır.Yani kural olarak kiraya verilen gayrimenkulde bunun olmaması durumunda dahi kiraya verenin hazıredeceği kabul edilir.Sözleşmede olmasa bile kiracı yakın bir zamanda kiraya verence karşılanacağı için sözleşmede geçmediğini savunabilir.İkinci husus sözleşmede kiracının kombiyi takacan yoksa ,kiralamam müzayaka hali de düşünüldüğünde çıkan sonuç ,sizin kombiyi takmanızıdır.Aksi takdirde kiracı evi boşaltma hakkı yanında ,taşınma masraflarını da sizden talep edebilir.
Konuya duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler.Kombiyi almaktan başka çaremiz olmadığını anladık:))))))
ankarada tokide oturuyorum kombisiz olan tek ev sanırım benim. bizdeki durum farklı merkezi ısıtma olduğu için kombiyi sadece sıcak su için kullanılıyor.ev sahibi kendin al çıkarken alır götürürsün diyor,işin kötü tarafı burda tüm evler ya kombili yada doğalgazı yok ne yapmalıyım?