Eksik kesilen fatura ceza dava dosyasından anlaşılırsa
değerli hukukçular, bir dersane hakkında devam etmekte olan bir ceza davası esnasında savcılığa sunulan belgelerde 2006 ve 2007 yılı öğrenci kayıt fiyatları ile bilirkişinin raporu arasında her öğrenci için yaklaşık 1000 TL lik fark görünmekte ve öğrencilere söz konusu meblağlar kadar az fatura kesildiği görülmektedir. bu fark dolayısıyla maliyeye başvuru yapılıp inceleme talep edilebilir mi? ayrıca bu belgeler dava konusu olduğu ve dava dosyasına girdiği için maliyeye asıl veya fotokopilerinin ulaşması suç mudur? eğer böyle bir inceleme istenirse sonuçları hakkında bilgilendirme istenebilir mi? ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Eksik kesilen fatura ceza dava dosyasından anlaşılırsa
mahkemeler maliyeden değil bilirkişiden inceleme ister ve bunuda yapmışlar zaten. burada davalı olduğunuz kişiler ya da başka kişiler maliyeye şikayet başvurusu yapabilir o zaman incelemeye alınırsınız. fotokopilerle ilgili olayı tam anlamadım . mahkemenin bu kişiyi incelemeye alın diye bir yzaı gönderdiğini duymadım hiç. çünkü ceza davası ile maliye ayrı konu. yani mahkeme incelemesini kendi yaptırırı. maliyenin yaptığı incelemelerde davalık olabilir ve mahkemede kalkabilir. maliyenin incelemeside kesin doğrudur diye bir şey yoktur. belirttiğiniz süreçte maliyeyeyle problem yaşamazsınız (mahkemelik olmasıyla ilgili). ancak maliye yönünden incelemeye girerseniz anllatığınıza göre problem yaşarsınız. çünkü tahsilat ile fatura tutmuyor
Mahkeme başvuru ayrı,maliyeye başvuru ayrı yapılır.Anladığım kadarıyla yapmış olduğunuz ödemeden az fatura kesilmiş,yapmış olduğunuz ödemeyi ispat ederek maliyeye başvurusanız karşı tarafa maliye vegi zayinden dolayı ceza keser
ilginize çok teşekkür ederim. fotokopiden kastım bilirkişi raporunun fotokopisiydi. dersane gerçek fiyatları ve öğrenci listesini bilgisayarda bir programda tutmuş. resmi kurumlara bildirdiği fiyat ve sayıları başka bir programda. her iki programa ait çıktılar var. bu çıktılar maliyeye belge olarak sunulabiliyor anladığım kadarıyla