Cevap: Askerlik ve İş Durumum
Askeriyede gördüğüm ve duyduğum kadarıyla işler biraz ilginç yürüyor.Üniversite okuduğu halde okul tecil yapmamış gerekçesiyele yoklama kaçağı durumuna düşmüş olanıda gördüm üniversite bitmesine rağmen beş yıldır ortada dolanan ve aranmayan adam da gördüm.Senin durumda nerde başına ne açar tahmin etmek zor.Üniversiteden sonra gidip tecil işlemide yaptırmamışsın.Şu anda yoklama kaçağı durumunda olman lazım ve resmi olarak yükses lisansa devam etmiyorsan tecil hakkın yok(Üniversiteden sonra gerekçesiz iki yıl).Değişim öğrencisi olarak gittiğin yer bir master programıysa belgelerini götür şubede sana yardımcı olsunlar.Master programı değilse zaten tecil hakkın dolalı 1 sene olmuş.Emin ol kısa dönem olarak çok arkadaşım oldu işlerini aşklarını hayatlarını erteleyenler.Git askere yap kısa dönemini önüne bak derim.Sen gilirsin tabi.Kolay gelsin.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Askeriyede gördüğüm ve duyduğum kadarıyla işler biraz ilginç yürüyor.Üniversite okuduğu halde okul tecil yapmamış gerekçesiyele yoklama kaçağı durumuna düşmüş olanıda gördüm üniversite bitmesine rağmen beş yıldır ortada dolanan ve aranmayan adam da gördüm.Senin durumda nerde başına ne açar tahmin etmek zor.Üniversiteden sonra gidip tecil işlemide yaptırmamışsın.Şu anda yoklama kaçağı durumunda olman lazım ve resmi olarak yükses lisansa devam etmiyorsan tecil hakkın yok(Üniversiteden sonra gerekçesiz iki yıl).Değişim öğrencisi olarak gittiğin yer bir master programıysa belgelerini götür şubede sana yardımcı olsunlar.Master programı değilse zaten tecil hakkın dolalı 1 sene olmuş.Emin ol kısa dönem olarak çok arkadaşım oldu işlerini aşklarını hayatlarını erteleyenler.Git askere yap kısa dönemini önüne bak derim.Sen gilirsin tabi.Kolay gelsin.
Bill187 cevap verdiğin için teşekkür ederim. Dediğin gibi askerliği aradan çıkarıp önüme bakmayı ben de çok düşündüm ama bu iş gerçekten benim için kaçırılmayacak bir fırsat.
Bugün e devlet şifremi alıp hakkımda açılan dava var mı yok mu diye baktım. Bir dava gözükmüyor. Bu sanırım benim bakaya olmadığımı gösteriyor. Pasaport ve Havaalanında veya yurtiçinde önüme ne gibi sorunlar çıkabilir? Bu konularda bilgi sahibiysen benimle paylaşırsan çok sevinirim.
Bakaya askerliğe sevk olan ve sevk döneminde askere gitmeyene denir.Sen hiç askerlik şubesine gitmedim diyorsan bakaya değil yoklama kaçağı durumundasın.Çok sayıda askerlikle ilgili dava olduğu için sana henüz dava açılmamış olabilir.Bir an önce şubeye gidip ya mazaret belirt(varsa heyet raporu vb) yada yurt dışında katıldığın programın Türkiye'deki yüksek lisans denkliği varsa götür belgelerini yardımcı olsunlar.Onun dışında hava alanındaki GBT kontrolü sırasında ne çıkar karşına bilmiyorum.Zaten pasaport yeniletmek için emniyet müdürlüğüne gitmen lazım orasıda bir muallak.GBT'ende yoklama kaçağı gözüküyorsan askerlik şubeye götürüleceksin zaten, direk askere alınmıyor yoklama kaçakları bildiğim kadarıyla.Ben zamanında gidip geldiğim için çevremden biliyorum ancak bizzat başına gelmiş varsa sana daha ayrıntılıda bilgi verebilir belki.Kolay gelsin.
e-devlette bildiğim kadarıyla askerlikle ilgili bilgi olmaması lazım.
askerlik şubenizin telefonunu bulup arayıp sormanızı tavisye ederim.
açıkça bu forumda sorulan çoğu sorunun cevabını en rahat nüfusa kayıtlı olduğunuz askerlik şubesini arayarak öğrenebilirsiniz.
merak etmeyin telefonu genelde yardımcı olmak isteyen birisi açıyor.
Bakaya kalma durumunda nufusa kayıtlı askerlik şubesine gidip iş nedeni ile askerliye başlamanın ekonomik sorun yaratacağını vs. belirtin.Onlar hastaneye yollayıp bir rapor tutarlar.1-2 haftalık rapor yazıyorlar.(bende bağısakta tıbben ismini bilmediğim isal vb.)Tabii asker açığı yoksa.Bir sonraki yoklamada aynı şekilde yine rapor alabilirsin.Doğru ve dürüst olursan çok uzun zaman askere gitmeden çalışabilirsin.
Şirketinin seni askerden dönünce alacağı şekilde performans göster derim.Yetişmiş elemanları şirket kaybetmek istemeyecektir.