Ne zaman emekli olunabilir
ssk ya giris tarihim 01.03.1984
odenen prim :3038
dogum tarihim :19.07.1961
askerlik tarihlerim :askere giriş:05.03.1981
terhis tarihi: 05.11.1982 (600 gun)
27.01.2006 da askerlik borclanması için basvurdum yaklasık 2.125 ytl borclandım ve bu bedeli aynı gun halk bankasına tamamını odedim (bu arada askerlik yapmadan once hiçbir yerde ssk girişim olmadı )
27.01.2006 da tum istege baglı evraklarımı hazırlayıp askerlik borclanmasını defaten odedigimi belirten banka dekontu fotokopisini de ekleyip istege baglı muracaat ettim dediklerine gore subat 2006 dan baslatıyorlar ve subat primini mart 2006 da yatıracam sorum şu: 1) tam ne zaman emekli olurum
2) istege baglı primlerde taban 132. kusur en az en cok 862.kusur arası yatırılması butceye gore ne kadar isersen yatırabilirsin dediler bu noktada sorum : sizce prim yuksek yatarsa benim konumumda emekli maasına etkisi olurmu ?olmazmı? sizin yorumunuz nedir
3) primi alan birkac banka var halk oyak ziraat gibi bankalar sorum::bu bankalardan herhangi birine otomatik odeme talimatı verilebilirmi? primler bir ay dusuk diger ay biraz yuksek olarak yatırmanın problemi olurmu?
4) odenen primlerin takibini yapabilmek için ne yapmamız gerekiyor hizmet dokumunun guncellenmesi epey geciktigini soylediler ne dersiniz?
5) benim konumuma ornek olusturabilecek bir durum olabileceginden son olarak mesela hukumet degisse beni etkileyebilecek bir kanun veya vs vs emekliligin uzaması daha fazla prim odenmesi gibi bir durum olusabilirmi sizce ?
6) sizce emekli olduktan sonra alınabilecek en dusuk emekli maas ile en yuksek ssk emekli maası nedir ? tesekkur ederiz