Kazanılmış hakların devri
Sayın hukukçu üyeler çok karmaşık bir konu fikirlerinizi esirgememenizi rica ediyorum.yaklaşık 15 yıl önce mahkeme tarafında ismim ve doğum tarihim değiştirildi .nufusta yeni bir isimle kaydedildim.fakat ben yeni kimliğimi kullanmadım eski kimliğimle devam ettim taki geçen yıl şahsın biri çift kimlik kullandığım iddiasıyla savcılığa beni şikayet edene kadar kim olduğunu bilmiyorum.öyle bir durum olmadığından yakamı kurtardım.fakat bir daha bu tip suçlamalara maruz kalmak istemiyorum.ben bu 15 yıl zarfında eğitim,gördüm askerlik yaptım,mülk edindim benim sonradan kazanılmış haklarımı diğer ismime nakletmem mümkünmü ve benim eski kimliğimi kullanma suçmu çünkü mahkeme beni başka bir isimle nufusa kaydetmiş fakat diğer kimliğin ölümünü vermemiş
Cevap: Kazanılmış hakların devri
Eski kimliğiniz hükümsüzdür. İsim ve soyismi değiştirmek için dava açmanız gerekiyor.
Cevap: Kazanılmış hakların devri
Şunu belirtmek gerekir ki mahkeme aracılığıyla gerekli yasal düzenlemelere uygun bir şekilde isminiz değiştirilmişse ilgili mahkeme kararını nüfus müdürlüğüne bildirecek ve yeni hüviyetinizi alacaksınız.Ancak kişisel durumunuz isim değişimiyle değişmez yani kazanılmış haklarınız da bir değişme olmaz sadece bunların yeni isminize intikali ve geçirilmesi için mesela ilgili mahkeme kararını alarak ilgili kurumlara başvurabilirsiniz.Tapu sicil kurumları veya okullara mesela...