4 yıldır maaşıma zam yapılmıyor ve fazla mesailerim verilmiyor
Merhaba
Çalıştığım işyeri devrediliyor tüm özlük haklarınızla devredileceksiniz deniyor fakat benim fazla çalışma saatlerim var.Şirket fazla mesailerimi vermiyor işyerim devrolduğunda içerdeki fazla çalışma saatlerim silinecekmi yoksa bunlarda devri olacakmı.Birde beni şirket başka şubeye yolladı bu şubeye gelirken bölge müdürlerimiz , çocuğumun tedavisi için gidip geldiğimiz aylık yol ücretini (64 TL verileceği yazılı onayı elimde var ) vereceğini söylemişti 3-5 ay verdikten sonra sebep belirtmeden bunu kesti.Ayrıca yaklaşık 4 yıldır maaşıma zam yapmıyor. İlerde ben mahkemeye vermeyi düşünüyordum şimdi Devredilirsek bu haklarımı nasıl alabilirim.Devredilirken alamasam bile ne zamana kadar mahkemeye versem alabilirim.
Cevap: 4 yıldır maaşıma zam yapılmıyor ve fazla mesailerim verilmiyor
İşyerinin veya bir bölümünün devri
Madde 6 - İşyeri veya işyerinin bir bölümü hukukî bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde, devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer.
Devralan işveren, işçinin hizmet süresinin esas alındığı haklarda, işçinin devreden işveren yanında işe başladığı tarihe göre işlem yapmakla yükümlüdür.
Yukarıdaki hükümlere göre devir halinde, devirden önce doğmuş olan ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan devreden ve devralan işveren birlikte sorumludurlar. Ancak bu yükümlülüklerden devreden işverenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren iki yıl ile sınırlıdır.
Tüzel kişiliğin birleşme veya katılma ya da türünün değişmesiyle sona erme halinde birlikte sorumluluk hükümleri uygulanmaz.
Devreden veya devralan işveren iş sözleşmesini sırf işyerinin veya işyerinin bir bölümünün devrinden dolayı feshedemez ve devir işçi yönünden fesih için haklı sebep oluşturmaz. Devreden veya devralan işverenin ekonomik ve teknolojik sebeplerin yahut iş organizasyonu değişikliğinin gerekli kıldığı fesih hakları veya işçi ve işverenlerin haklı sebeplerden derhal fesih hakları saklıdır.
Sayfa 4
8426
Yukarıdaki hükümler, iflas dolayısıyla malvarlığının tasfiyesi sonucu işyerinin veya bir bölümünün başkasına devri halinde uygulanmaz.
Ücrete ilişkin alacaklar 5 yılda zamanaşımına uğrar.
Bununla birlikte ücret (fazla çalışma ücreti buna dahildir) alacaklarınızı istemek için iş akdinizin feshedilmiş olmasına gerek yok.
Bu tür alacaklar borçlunun (işverenin) temerrüde düştüğü tarihten itibaren faize tabi tutulacağından ve ihtarname ile işveren temerrüde düşürülebileceğinden, en azından fazla mesai ücretlerinizin zamanaşımına uğramasına engel olmak için işvereninize (devreden ve devralana) birer ihtarname göndermekte fayda var.
Bu ihtarnameyle çocuğunuzun tedavisine ilişkin ücreti de sözleşmeniz gereği ödemesini ihtar edebilirsiniz.
Yanıtlarınız için tşk ederim Birde benim maaşıma 4 yıldır yapılmayan maaş zammı hakkında ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz
Maaşıma yapılmayan zammı nasıl alırım
Merhaba;
çalıştığım şirket beni başka şubeye gönderdi 2,5 yıldır burada çalışmaktayım toplam 4 yıldan bu yanada herkese zam yapıldı fakat bana hiç zam yapılmadı bu konuda ne yapabilirim.bulunduğum şubeninde şatışı söz konusu yapılmayan bu zamları nasıl geri alabilirim.