-
İkametgah cezası
iyi gunler..
Ikamet adresim Adana da aileme ait evde gorunmektedir.. Haftanin 3 gunu hatay da universite ogrenimi icin kaliyorum. Hataydaki apartmanin duvarina ikametgah adresini 10gun icinde tasimayanlara 250tl ceza uygulanacagi yaziyor. Bu durumda ne yapmaliyim? Sadece okul zamani haftada 3gun kaldigm yere ikametgah tasimam sacma degilmi? Devamli adresim adana da hataya tasirsam bu seferde adanada ceza yerim ayrica hatayda adima kayitli elektrik su vs. Yok
-
Cevap: ikametgah cezasi
T.C.
YARGITAY
4. Hukuk Dairesi
E:2005/1360
K:2005/2245
T:07.03.2005
1086 s. Yasa m. 9
4721 s. Yasa m. 220
..............
Gerçek kişilere karşı dava onların dava açıldığı tarihte Medeni Yasa geregince ikametgahları sayılan yer mahkemesinde acılır ( HUMK. m. 9 ). Bir kimsenin ikametgahı ( yerleşim yerı ), onun yerlesmek amacıyla oturduğu yerdir ( Yeni Medeni Yasa m. 19/1 ). Bir kimsenin ikametgahı ile nüfus siciline kayıtlı bulunduğu yerin aynı olması gerekmez. Fakat bir kimsenin nüfus siciline kayıtlı bulunduğu yer ikametgah bakımından bir karine sayılır. Örneğin işçi, memur, subay ve öğrenci gibi kimselerin ikametgahı, kural olarak bulundukları yerde değil, nüfus siciline kayıtlı oldukları yerdedir. ..............
-
Cevap: ikametgah cezasi
tesekkurler fakat tam anlamadim benim ikametgah adresim neresi olmali??