-
Aile Yardımı
Bir kamu kuruluşunda işçi olarak çalışmaktayım eşim özel sektorde sigortalı olarak çalışmakta iş yerime eşimin çalıştıgını birkaç kez dilekce ve eşimin bodrolarını getirerk ipraz ettim eşimde bende aile yardımı almıyorduk son üç ay aile yardımı maaşıma benim haberim olmadan yansımış bundan benim hiç bir şekilde haberim olmadı çalıştıgım iş yerinde çalışan diger işçilerden uzun zamandır bu şekilde maaş alan arkadaşlar varmış bu ay bu yanlış fark edildi bu durumda bizden fazla aldıgımız aile yardımını geri talep ediyorlar gecikme zammıyla beraber bunda bizim ve diğer arkadaşlrın durumdan habersiz hata tamamen oradaki persone işlerinde çalışan elamana ait o hiç bir ceza işlem görmezken biz ceza ödemek zorunda kalacagız gecikme zammını ödemeden ödeme şekli varmı
-
Cevap: Aile Yardımı
Aile yardımından yararlanma şartlarından birisi eşinizin çalışmıyor olması ise, hak kazanmadan yararlandığınız aile yardımını faiziyle birlikte iade etmenizin istenmesi normaldir.
Her ay aldığınız ücretteki son 3 aydaki artışı veya imza karşılığı aldığınız bordrolardaki açıklamaları incelememiş olmanız kusurunu bir başkasına yıkma düşüncenizi anlamak mümkün değil.
Kimse size ücret artışını farketmenizi veya artık aile yardımı almaya başladığınızı sözlü olarak bildirmek zorunda değil.