Cevap: Sizce göz korkutma mı?
Bende bu surecten gectım ve bır cok arkadasımın basına gelen olay. Bazen polısler olayı farklı anlayıp aıleyı korkutmak adına ( çünkü onlar olayı firar olarak görüyorlar) buna benzer seyler soyleyebılıyorlar. Bence aılenız gorusup durumu anlatsın anlayacaklardır. Buna benzer teknolojıler elbette var ancak bunu bu duruma kullanacaklarını sanmıyorum ıcınız rahat olsun.
Yok artık oldu olacak Interpol'e bildirsinler...Bunlar kandırmaca gibi geliyor bana. Bizim arkadaşın evini de arayıp "karakolda kağıdı var gelsin alsın" dediler, gitmedi, hiçbir şey de olmadı... Terörist misiniz canım ne alaka Mobese'ye vereceklermiş de bilmem ne...
O halde biz firari olduğumuz andan itibaren de aynı işlemlerin uygulanmış olması gerekmez miydi,GBT kaydımız o zaman da var.
Bir de o ellerindeki evrak,eğer doğruyu söylüyorlarsa ne olabilir ki?
İlginiz ve değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Açıkcası ben de öyle düşünüyorum ancak öyle bir panik havası yaratmış ki karakol komutanı uzman çavuş, ne bileyim bir ara acaba diye düşünmedim değil, üstelik sürecin yarıdan epey bi fazlasını doldormuşken.
O evrak inanın benim de kafamı kurcaladı bugün, çünkü kesinlikle alması gerek falan demiş, yararına olur demiş ama ali cengiz oyunu oynamaya çalışmış aklınca sanırım.
Şu anda aşırı stres altında olduğunuz için bu paniklemeleri ve tereddütü yaşıyosunuz diye düşünüyorum.Ben öyle bir sistem olduğunu ne duydum ne gördüm.Varsa önce teröristlere karşı kullanırdı heralde devlet.Ya bir göz korkutma yada yanlış anlama diye düşünüyorum.Moralinizi yüksek tutmaya çalışın zor bir dönem yaşıyorsunuz.Şİmdiden geçmiş olsun.
Sayın Bill187 ilginiz ve iyimser yaklaşımınız için teşekkür ederim. Sadece mesleğimi değiştirmek adına yaşadığım ve sevdiklerime yaşattığım şu durumları gördükçe içim öyle yanıyor ki! Tekrar teşekkür ederim.
Bana da aynısını yapmışlardı. Polis sanki terör evi basar gibi ailemin evine 2 defa baskın yapıp sonra da telefonla tehditler savurdular. Annem kalp rahatsızı olduğu için hastaneye kaldırıldı. Bu olaydan sonra kalp ameliyatı oldu. Hayır milyonlarca asker firarisine, hırsıza, teröriste baskın yapmazlar ama benim ailemin evime baskın yaptılar. Terörle mücadele etmiş birisiyim. İsyan edip başka büyük suçlar işlemediğime dua etsinler. Ama bu travmayı bana yaşatanları asla affetmiyorum ve affetmeyeceğim.
Öncelikle geçmiş olsun. Çok şükür benim evime o tarz baskınlara gelmemişler ancak bir arkadaşımızın mahallesine gelip küçük çocuklara sormuşlar, falanca kişi geliyor mu? o abiniz gelirse polisi arayın falan!! O çocuğun gözünde x kişinin durumunu düşünebilir misiniz? Televizyonda polis tarafından yakalanan her kişiyi x abisi ile özdeşleştirecek. Adi suçlu muamelesi görmek en acısı gerçekten.
Alıntı:
artıkyeter rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle geçmiş olsun. Çok şükür benim evime o tarz baskınlara gelmemişler ancak bir arkadaşımızın mahallesine gelip küçük çocuklara sormuşlar, falanca kişi geliyor mu? o abiniz gelirse polisi arayın falan!! O çocuğun gözünde x kişinin durumunu düşünebilir misiniz? Televizyonda polis tarafından yakalanan her kişiyi x abisi ile özdeşleştirecek. Adi suçlu muamelesi görmek en acısı gerçekten.
Durumumuzu bile bile bu kadar fütursuzca davranan Polisleri Allah'a havale ediyorum.