İcra Dosyasındaki evrakların yerleştirilme sırası
Bir icra takibi başlattım ve borca dayanak belgeyi en alta örnek 7 örnek 10 vs ödeme emrini onun üzerine ve en üste örnek 1 takip talebini koydum ve dosyanın telini kapattım.Şimdi dosyama ödeme emrini çetiğim tebligat geri döndü baktımki tebligatın mazbatasını en üste takmışlar.Bundan sonra dosyaya eklenicek belgeler hangi sıraya
göre dosyaya yerleştirilecek.Her gelen belge dosyanın üstünemi takılacak altınamı.Teşk ilginize
Cevap: İcra Dosyasındaki evrakların yerleştirilme sırası.
Yani kastettiğim şu herne olursa olsun takip talebi en üsttemi kalıcak
En üstte talepler, sonra harç makbuzu,takip talebi,tebligat parçaları, müzekkereler, talimatlar ve cevapları takip talebi ve ödeme emri arasına takılır.
Takarken sıralamada bir yanlışlık yapsak ne olur??
:) Engin bey kıyamet kopma vakti yakın o zaman.
Cevap: İcra Dosyasındaki evrakların yerleştirilme sırası
Ne gelirse gelsin takip talebinin altına taktım gitti.
Ayıptır sorması dosya sizin yanınızda mı?
Hayır yanımda değil.Ama icra dairesinden dosyanın borçlusu bile gelse dosyayı alıp çıkabilir bu çok kolay bişey.
İcra dosyasında evrakların takılıp çıkarılması, işlenmesi, sıralaması vs. memurlara aittir. Taraflar talep açarlar işlem yaparlar gerisi dairenin işidir. Bilhassa eski adliyelerdeki icra dairelerinin hali içler acısı. Kadıköyde bir dosyamı 3 ay arattım bulamadılar. Not yazdırdım, rica ettim olmadı bağır çağır olmadı verdim savcılığa ortaya çıktı. Yeni adliyelere geçişte durumun iyiye gideceğini umuyorum.