Çilingir vasıtasıyla icra işlemi hakkında
Merhaba, hemen konuya girmek istiyorum benim 1 adet icram var kapıya kagıt bırakmıslar , borcunuzu 7 gün icerisinde ödemeniz , aksi halde çilingir ile açılarak haciz ve muhafaz işlemi yapılacaktır yazıyo.böyle kapıyı kırıp içeri girip haciz işlemi yapmalarının yalnıs oldugunu duydum tam olarak bilgi verirseniz sevinirim..
Cevap: çilingir vasıtasıla icra işlemi hakkında..
İcra memurlarının içeri çilingirle girme yetkisi vardır diye biliyorum.Alacaklı vekiliyle görüşmelisiniz.Miktarı belirtmemişsiniz,ödeme durumunuz nedir.İcra 7 gün sonra gelecek diye bir olay yok,biraz gecikebilir.O 7 günlük süre borcu kabul edip etmeyeceğiniz süre.İtiraz etme süreniz,etmezseniz 7 gün içinde itiraz kabul edersiniz ve alacaklı vekili süreci başlatabilir.Süreç te en son açtığınız başlığa kadar gelir dayanır.Geçmiş olsun.
Siz evde yokken icra gelirse alacaklı vekili talep ettiği takdirde.
polis nezaretinde kapınız kırılmadan çilingir marifeti ile açılıp içeri girilebilir.
eşyalarınız haciz edilip muhafaza altına alınabilir.
İcra dairesine borcunuzu 4 eşit taksitle ödeme hakkınız var.
size önce avukatla görüşüp anlaşmaya çalışmanızı tavsiye ederim.
Ancak ödeyemeyeceğiniz bir taahhüde imza atmayınız.
imzaladığınız taahhüdüde mutlaka yerine getiriniz aksi takdirde taahhüdü ihlalden hapis cezası alırsınız.
Geçmiş olsun
tamam avukatla görüşücem eniyisi o sanırım birde son bir merak ettiğim husus var diyelimki icra memurları ben yokken veya varken girdiler eşyaları alıp giderlermi yoksa işaretleyip mi giderler ? net olarak bunuda yazarsanız çok makbule gecicek teşekkür ederim şimdiden yardımcı olan herkese...
Alıntı:
oben07 rumuzlu üyeden alıntı
tamam avukatla görüşücem eniyisi o sanırım birde son bir merak ettiğim husus var diyelimki icra memurları ben yokken veya varken girdiler eşyaları alıp giderlermi yoksa işaretleyip mi giderler ? net olarak bunuda yazarsanız çok makbule gecicek teşekkür ederim şimdiden yardımcı olan herkese...
Bunun net bir cevabını veremeyizki.
Tamamıyla alacaklı vekilinin takdirine kalmış. Muhafaza altınada alabilir yeddieminde bırakabilir.
Ama genelde borcun durumuna göre beyaz eşyalar gidiyor.
Satışı daha kolay olabilecek eşyaları tercih ederler ama dediğim gibi Avukatın takdirine bağlı
Eğer isterse oturduğun sandalyeyi bile götürür.
Bu sitede yemek yapması için bir küçük tüp. Yatması için yere bir yatak bırakır geri kalan herşeyi haczeder muhafaza altına alırım diyen avukatlarda var...
Alıntı:
Yanlışlıkla aynı cevabı 2 kez gönderdim bu nedenle birini siliyorum
Alıntı:
Haciz sırasında siz hazır bulunmazsanız ve Tebligat Kanunu hükümlerince tebligata ehil kimse de bulunmazsa ; haciz tutanağını incelemeniz ve diyecekleriniz varsa (örneğin haczi kabil olmayan bir mal haczedilmiş olabilir bu durumda şikayet yoluna başvurabilirsiniz) bildirmeniz için icra dairesince size bir davetiye gönderilir(İİK m.103) Bu davetiyenin tarafınıza ulaşmasıyla birlikte üç gün içinde ilgili icra dairesine gidip tutanağı inceleme şansınız var.Borçluya bu davetiye gönderilmezse,alacaklı satış istese de satış yapılamaz.
Saygılarımla...
Evde kimse bulunmazsa evdeki mallar muhafaza altına alınır ya da hiç işlem yapılmaz, Alacaklı Vekilinin talebine bağlı çünkü geçerli bir hacizden söz etmek için hacizli malın bir yediemine teslim edilmiş olması gerekir.